advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Hardware > Vragen en discussies

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 3 January 2011, 17:21   #1
ppllz
PCM User
 
ppllz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 December 2008
Berichten: 118
Exclamation Warning, overclocked failed!!??

Hallo,

Sinds 2 dagen krijg ik steeds een melding dat mijn overclock has been failed. Dit krijg ik nadat mijn pc pas opstart na 3x. Eerst doe ik m aan en dan gaat ie weer uit en dit gebeurt 3x. Dan krijg ik dus die melding dat mijn overclock has been failed terwijl ik nog nooit heb geoverclocked. Ik moet dan op del klikken en dan kom ik in bios. Dan als ik op quit en don;t save klik, gaat ie weer uit en dan start ie weer opnieuw op en dan doet ie het weer. helemaal normaal.

Ik vind dit sowieso erg raar omdat ik nog nooit geoverclocked heb. Ook is dit niet de eerste keer. Een jaar geleden, toen ik nog garantie had, heb ik ook dit probleem gehad. Toen is mijn moederbord vervangen, en ik ben bang dat ik dat nu ook moet doen, al vind ik dit wel raar dat een moederbord van msi niet langer dan een jaar meegaat.

Mijn pc is nu 2 jaar oud en ik draai:
-Msi p31 Neo v2
-Er zat een EVGA Nvidia 9800 gtx+ 765m, maar ik heb er een gigabyte gtx460 1g superclocked opgezet
-Intel Q8200
-4gb Ram
-Windows 7 32bits
-420W Voeding

Deze pc heb ik zo standaard gekocht bij paradigit, op de nieuwe videokaart na.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, ik wil eventueel ook wel een nieuw moederbord of iets anders kopen, maar dan wil ik graag ook wel wat opties horen, welke kunnen en niet zo duur zijn.

Alvast bedankt
ppllz is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2011, 19:11   #2
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
wat je kunt proberen is in de BIOS de Setup Defaults te laden en afsluiten met Exit en Save Changes.
Probeer dan opnieuw, geen succes, controleer dan de voeding of alle output
OK is.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2011, 19:26   #3
ppllz
PCM User
 
ppllz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 December 2008
Berichten: 118
Standaard

Ik heb system defaults gecheckt,, en hij doet precies het zelfde,, maar wat bedoel je met de voeding?

of alle kabels er goed in zitten? In de kast zelf? als dat zo is,, zal ik dat vanavond nog wel even proberen..

Laatst gewijzigd door ppllz : 3 January 2011 om 19:28 Reden: aanvulling
ppllz is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2011, 19:41   #4
mathijsie
PCM Lord
 
mathijsie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 February 2006
Locatie: Vlakbij Nijmegen, Gelderland
Berichten: 2.004
Standaard

In het bios kan je zien wat de door je voeding geleverde voltages zijn, dat bedoelt Piet. Als de geleverde voltages teveel afwijken van wat ze zouden moeten zijn kan dat ook dit soort problemen geven.
__________________
Wie het kleine niet leert, doet het grote verkeerd.
mathijsie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2011, 19:58   #5
ppllz
PCM User
 
ppllz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 December 2008
Berichten: 118
Standaard

het rare is, ik heb nooit zitten kloten in bios. Ik snap er ook niet echt veel van, maar zelfs al had ik zitten veranderen, als ik default doe, dan moet die dan toch weer op standaard gaan en werken maar dat is niet zo.
ppllz is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2011, 23:40   #6
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Als je de pc uit zet, zet je dan ook de stoom eraf? Zo ja dan kan het wel eens een leeg moederbord batterijtje zijn (knoopcel). Dan reset de bios zich dus als er geen stoom meer op de pc staat. Nu hoeft het niet zo te zijn dat de default waarden ook de goede zijn. Een verkeerde multiplier setting bv kan dan geregistreerd worden als mislukte OC (de melding zelf kan ook gewoon standaard zijn als de bios zich reset zonder daar "opdracht" voor gekregen te hebben en hoeft dus niet perse ook echt iets met een OC te maken hebben gehad).
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 January 2011, 10:02   #7
ppllz
PCM User
 
ppllz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 December 2008
Berichten: 118
Standaard

Ja idd. Dat doe ik wel. Ik heb zo.n schakelaar waarmee ik alles uitdoee. Ook beeldscherm, luidsprekerks etc. Is er Een manier om te kijken of het aan de batterij ligt? Zo ja, kun je me het dan uitleggen?

Alvast bedankt
ppllz is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 January 2011, 13:38   #8
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Makkelijkste is om het batterijtje gewoon ff te vervangen. Als je een multimeter hebt liggen zou je ff kunnen kijken of de batterij nog z'n vermelde voltage weet te produceren..
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 January 2011, 14:32   #9
ppllz
PCM User
 
ppllz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 December 2008
Berichten: 118
Standaard

Dat kan ik wel even proberen, maar zijn er nog dingen die ik moet doen voordat ik de batterij eruit haal?

Zoals back-up of iets anders?

Graag zou ik dat willen horen,

anders probeer ik vandaag wel of dat werkt,, en kkan ik zo'n batterij gewoon in de supermakrt kopen of moet ik die ibj een speciaalzaak kopen?

Alvast bedankt
ppllz is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 January 2011, 15:36   #10
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
de knoopcel is een CR2032 vrijwel overal verkrijgbaar maar misschien i.v.m.
kwaliteit beter in een computerzaak.
Backup is hiervoor niet nodig wel is na plaatsing de BIOS automatisch op
default geplaatst.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:21.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.