advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 8 May 2011, 16:21   #1
ThaSnipe
Just Joined!
 
Geregistreerd: 23 September 2010
Berichten: 33
Question Taakbalk kleur

Hey guys,

Ik heb nu Windows 7 Enterprise, en probeer het een beetje aan mezelf te "personaliseren". Achtergronden en screensavers gaat allemaal nog wel (als je het aan mij vraagt, was dit in Windows XP makkelijker, maar goed) alleen het wijzigen van de kleur van de taakbalk gaat niet helemaal lekker.

Ik heb even google gebruikt en die gaf mij deze site:
http://www.pc-helpforum.be/f251/kleu...windows-28855/
een goeie tutorial, behalve dat het bij vast loopt rond stap 3.

Laat me het even uitleggen:
Ik klik op de knop "venster kleur" precies zoals de tutorial zegt:


maar krijg dan een heel anders scherm als in de tutorial staat:


(kom er net achter dat Printscreen Pro, duidelijk laat weten dat ik geen full version gebruik)

wat doe ik fout?
ThaSnipe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 May 2011, 12:26   #2
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Jij komt meteen bij het geavanceerde instellingen. Misschien komt het omdat je de enterprise versie hebt...
Kopieer dit in je verkenner:
Code:
Configuratiescherm\Vormgeving en persoonlijke instellingen\Persoonlijke instellingen\Kleur en vormgeving van vensters
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 May 2011, 12:28   #3
ThaSnipe
Just Joined!
 
Geregistreerd: 23 September 2010
Berichten: 33
Standaard

Ik krijg een fout melding dat het 'adres' niet gevonden kan worden. Ik vrees dat dit iets met me account instellingen heeft te maken (ik ben geen admin ). Of niet?
ThaSnipe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 May 2011, 12:30   #4
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Probeer het handmatig...
dus eerst naar 'configuratiescherm' en dan naar 'vorm....', etc
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 May 2011, 13:56   #5
ThaSnipe
Just Joined!
 
Geregistreerd: 23 September 2010
Berichten: 33
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackiE Bekijk bericht
Probeer het handmatig...
dus eerst naar 'configuratiescherm' en dan naar 'vorm....', etc
Werkt ook niet
http://i53.tinypic.com/4gjinq.jpg
ThaSnipe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 May 2011, 14:23   #6
wolter
PCM Newbie
 
wolter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 May 2010
Berichten: 70
Standaard

Ik weet wel hoe dat komt. Je Aero Class
staat niet aan. Of je hebt de juiste video drivers
nog niet geinstaleerd of jou versie van Win 7
heeft geen 3D en andere effecten , is bij Win 7 Starter
ook zo.
__________________
Luister? Just dubbelklik -> http://nationaal-fm.com:8000/listen.pls
wolter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 May 2011, 09:24   #7
ThaSnipe
Just Joined!
 
Geregistreerd: 23 September 2010
Berichten: 33
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wolter Bekijk bericht
Ik weet wel hoe dat komt. Je Aero Class
staat niet aan. Of je hebt de juiste video drivers
nog niet geinstaleerd of jou versie van Win 7
heeft geen 3D en andere effecten , is bij Win 7 Starter
ook zo.
Hmm.... dat klinkt logisch
Het probleem is er zijn geen video drivers voor mijn video kaart voor windows 7 (allemaal verouderd). En hoe zet ik Aero Class dan aan?

(het lijkt me sterk dat Enterprise geen 3D effecten support)
ThaSnipe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 May 2011, 13:34   #8
Ballie19
Just Joined!
 
Geregistreerd: 16 August 2009
Berichten: 20
Standaard

Hmmmm.....

Ik denk namelijk dat je videokaart (GPU) niet de vereisten voor Aero ondersteunt, want behalve DirectX 9.0c moet hij ook WDMM 1.1, Pixel Shader 2.0 en 32 bits per pixel ondersteunen......

Ik denk dat je GPU wel DirectX9.0c en 32-bits per pixel ondersteunt maar de andere 2.......

Ook is het vereist dat je GPU 128 MB videogeheugen tot zijn beschikking heeft (256 MB bij 1440x900 {breedbeeld} of 1280x1024) en je computer moet minimaal 1 GB geheugen hebben, ik denk dat deze twee geen probleem zullen zijn!

En als je een prestatiescore lager is dan 3.0 dan is Aero ook niet mogelijk.
(Rechtsklik op "Computer" en kies eigenschappen dan zie het staan.)

Ik denk dat je Aero Glass hierdoor niet kan inschakelen en daar ligt dus het probleem!

Windows Aero (NL Wikipedia)
__________________
Mijn website: http://www.ballies-gamesite.nl
Ballie19 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 May 2011, 21:30   #9
RZalm
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Als je geen specifieke windows 7 driver kunt vinden, kun je altijd de Vista driver gebruiken. Als je met de rechtermuis knop de taakbalk klikt, en vervolgens voor eigenschappen kiest kun je daar kiezen voor Areo peek optie.

En de Enterprise versie ondersteund Areo peek maak er zelf ook gebruik van.

Mijn advies:
Download de meest recente videokaart driver

Mocht dit niet werken dan ben ik benieuwd naar welke videokaart of als je geen videokaart hebt welk moederbord/laptop je hebt.

Normaliter schakelt Areo 3D automatisch aan, zodra je de VGA driver op orde hebt.

Laatst gewijzigd door RZalm : 12 May 2011 om 21:32 Reden: spelfout
  Met citaat antwoorden
Oud 13 May 2011, 06:48   #10
ThaSnipe
Just Joined!
 
Geregistreerd: 23 September 2010
Berichten: 33
Standaard

Thanks @ Ballie17 daar heb ik teminste wat aan
Ik heb laatst geprobeerd de meest recente videodriver te installeren en die was toch echt voor XP, maar het kan aan mij liggen (ik vind drivers echt een puinzooi, snap er niks van :O). maar zit nu op een kapot oude laptop, met 1Gb ram en volgens mij 64Mb videokaart. tot nu toe nooit problemen mee gehad (ik game niet op me laptop, maar gebruik em voor werk en studie).

ik denk dat ik het idee maar gewoon uit me hoofd zet
ThaSnipe is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:50.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.