advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Internet > Vragen en discussies

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 16 October 2010, 01:03   #1
Mannetje23
Just Joined!
 
Mannetje23's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 May 2009
Berichten: 3
Unhappy Verrassend Fujitsu Siemens Amilo Pi 1536

Bij aanzetten geeft hij voor de Bios geeft hij het volgende beeld



De grap is dat hij het soms wel en soms niet doet.

*Videokaart bekeken en wat aangedrukt hier en daar (jazeker met polsbandje ) Drivers etc. lijken mij niet het probleem, aangezien hij voor de bios al bezig is...

Live-cd werkt, mini xp start gewoon met de 4x screens. (wellicht standaard of geen drivers).

Gewoon xp installatie opstarten vanaf hd --> blue screen en reboot.....

Om de aansluiting naar het scherm te bekijken moet je echt diep graven, dus zou heel blij zijn als iemand weet wat het probleem is....

Bedankt voor het lezen tot hier en alvast bedankt voor uw goede raad!

Laatst gewijzigd door Mannetje23 : 16 October 2010 om 13:54
Mannetje23 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 October 2010, 07:48   #2
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi.
bij verschillende BIOS uitvoeringen, b.v.Asus, kun je in de BIOS de
Full Screen Logo aanzetten (Enabled).
Controleer of dat bij jou ook het geval is en zo ja, Disabled het dan.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 October 2010, 11:51   #3
Mannetje23
Just Joined!
 
Mannetje23's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 May 2009
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Piet Koenen Bekijk bericht
Hi.
bij verschillende BIOS uitvoeringen, b.v.Asus, kun je in de BIOS de
Full Screen Logo aanzetten (Enabled).
Controleer of dat bij jou ook het geval is en zo ja, Disabled het dan.
Groet Piet.
Allereerst bedankt voor uw reactie!

Helaas kan ik nu niet direct bij de laptop, maar weet erg zeker dat er buiten "boot order" en 2 typen "spaarstanden" (Screen/CPU) weinig stond om in te stellen... Logo had ik zeker geprobeerd, aangezien het een grafisch mankement is.

Lijkt me trouwens niet dat deze instelling zich ook nog bemoeit met weergave als het OS draait?!

Denk zelf aan iets hardware achtigs... Heb bij de ATI alles nagekeken, maar ben nog niet bij de aansluiting naar het beeldscherm geweest.

Als je beter geinformeerd bent dan ik, wat betreft een split screen bij opstarten en werking, dan hoor ik dat natuurlijk graag!!
Mannetje23 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 October 2010, 14:33   #4
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
toch is dit duidelijk het Fujitsu/Siemens logo en dat moet ergens in de BIOS
staan.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 October 2010, 14:50   #5
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Test ook eens een 'externe' monitor op de laptop en kijk of je dan ook dit beeld krijgt.

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 October 2010, 15:46   #6
Mannetje23
Just Joined!
 
Mannetje23's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 May 2009
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Test ook eens een 'externe' monitor op de laptop en kijk of je dan ook dit beeld krijgt.

Groet Maxstar
Gedaan en geen enkele vorm van beeld. Via DVI geprobeerd. VGA niet moet ik bekennen..

Citaat:
Hi,
toch is dit duidelijk het Fujitsu/Siemens logo en dat moet ergens in de BIOS
staan.
Groet Piet.
OK, dan maar een domme vraag: We hebben het over dat grafische interface gebeuren toch? Bij mijn Asus borden kan ik inderdaad boot logo uitschakelen en zie dan alle hardware ingelezen worden. Beetje jammer dat ik hem niet bij me heb hier.... Bedankt, nu twijfel ik ... In de BIOS herkent hij trouwens wel cd, hd etc. Waar zijn we eigenlijk naar op zoek? BIOS versie? Geheugen?
Mannetje23 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:13.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.