advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 25 October 2011, 21:46   #1
klaas vreeswijk
PCM User
 
Geregistreerd: 4 March 2010
Berichten: 136
Standaard ssd boot

Hallo geacht forum,
Ik denk erover om ssd te gaan gebruiken als opstartschijf.Kan iemand mij vertellen of dit echt veel sneller werkt als mijn huidige boot en hoe installeer ik dat?Gr.Klaas Vreeswijk
__________________
Windows7/Intel Core i5-750 2,66Ghz/P55A-UD4 DDR3/Kingston 4GB 1333MHz/OCZ 600W/ATi HD 4830/Samsung HDD SATA II
klaas vreeswijk is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 October 2011, 23:40   #2
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Ja dat werkt echt veel sneller, tenminste met laden van zaken. Dat win start onder een halve min is bv niet ongebruikelijk als je dat op een SSD installeert.

Tja hoe je dat installeert kan ik moeilijk inschatten voor jou situatie. Iig is het aan te raden AHCI aan te zetten anders werken zaken als TRIM niet + zorgt meestal voor betere prestaties allround.

Als je win opnieuw installeert na SSD in case hangen dan is het een kwestie van AHCI aanzetten en win setup starten. Indien nodig de AHCI drivers van je moederbord tijdens de eerste stappen vd installatie laden (als de SSD niet gezien zou worden).

Wil je de win installatie die je nu gebruikt clonen naar de SSD en heb je AHCI nog niet aan staan zul je onderstaande tut moeten volgen voordat je de zaak gaat clonen.
http://www.sevenforums.com/tutorials...s-7-vista.html
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 October 2011, 08:19   #3
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Topic verplaatst naar Hardware > Vragen en discussies
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 November 2011, 09:43   #4
lex
PCM Engineer
 
Geregistreerd: 28 November 2006
Berichten: 211
Standaard

Op mijn Dell inspiron 6400 lukt het nog steeds niet op windows7X64 ultimate op een OCZ vertex 2 plus+ 120GB SSD te installeren. heb dat ding nu al vanaf 8 oktober in huis.

Krijg de melding Windows het niet geinstaleerd worden op de hardware van deze computer.

Word er helemaal tureluurs van. 13 november komt er een computer programmeur expert op bezoek hopelijk kan hij het wel voor elkaar krijgen.

Een SSD plug en play en simpel Windows installeren NEE.

Laatst gewijzigd door lex : 4 November 2011 om 14:34
lex is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 November 2011, 11:29   #5
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Ik lees dat er een hoge RMA percentage op die Vertex3's (sandforce controllers) is dus kan eventueel zijn dat jij daarmee ook getroffen bent.

Kun je de melding trouwens letterlijk overnemen of eventueel een foto ervan maken?
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 November 2011, 14:45   #6
lex
PCM Engineer
 
Geregistreerd: 28 November 2006
Berichten: 211
Standaard

Het is dus een OCZ VERTEX2 PLUS+ en geen VERTEX3 PLUS+

Als ik de SSD aan een USB/sata interface hang word hij gewoon herkend bij schijfbeheer. Na formatteren kan ik drive letter E: toekennen waarna hij als een normale drive station word herkend. Ik kan er bestanden naartoe kopi?ren en afspelen.

Maar daar heb ik natuurlijk geen SSD voor gekocht. Ik heb een oudere notebook met een SATA1 controller maximaal 150 MB/S dat zou al bijna een verdriedubbeling zijn van de huidige harddisksnelheid van gemiddeld 50 MB/S piek 80 MS/S

13 November weet ik meer wie weet wel eerder via dit forum.

Lex

Laatst gewijzigd door lex : 4 November 2011 om 14:49
lex is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 November 2011, 09:43   #7
lex
PCM Engineer
 
Geregistreerd: 28 November 2006
Berichten: 211
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lex Bekijk bericht
Het is dus een OCZ VERTEX2 PLUS+ en geen VERTEX3 PLUS+

Als ik de SSD aan een USB/sata interface hang word hij gewoon herkend bij schijfbeheer. Na formatteren kan ik drive letter E: toekennen waarna hij als een normale drive station word herkend. Ik kan er bestanden naartoe kopi?ren en afspelen.

Maar daar heb ik natuurlijk geen SSD voor gekocht. Ik heb een oudere notebook met een SATA1 controller maximaal 150 MB/S dat zou al bijna een verdriedubbeling zijn van de huidige harddisksnelheid van gemiddeld 50 MB/S piek 80 MS/S

13 November weet ik meer wie weet wel eerder via dit forum.

Lex
UPDATE 24-11-11

Nadat de computerwinkel de SSD had voorzien van nieuwe Firmware kon ik wel windows7X64 Ultimate installeren.

Op diverse notebooks geprobeerd, steeds mislukte het. Waarschijnlijk was een desktop PC nodig om de firmware te upgraden.

Het werkt als een speer alles reageert sneller vooral het internet.


Lex
lex is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:12.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.