advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 14 January 2011, 11:55   #1
happy211145
Just Joined!
 
Geregistreerd: 23 March 2008
Berichten: 17
Standaard Win7 en geluid

Dag,

Ik heb een Sound Card High Definition Audio-apparaat. Indien ik speakers aansluit doet het geluid het goed, maar als ik ze uit de aansluiting verwijder heb ik geen geluid meer. Hoe krijg dat weer goed?

Happy
happy211145 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 January 2011, 16:49   #2
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
je bedoelt dat de PC niet automatisch overgaat op het geintregeerde
audiosysteem.
Waarschijnlijk staat dat systeem in de BIOS uitgeschakeld dus controleer
dat even.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 January 2011, 16:58   #3
Klaas Arduin
Just Joined!
 
Geregistreerd: 11 June 2010
Berichten: 15
Standaard Win 7 en geluid

Hoi

U geeft wel heel weinig bijzonderheden. Is het apparaat wat u noemde nieuw? Heeft u andere geluidsinstallaties?. Als ik uw bericht goed lees is er niets stuk. Ik denk dat u een en ander opnieuw moet instellen zowel of/en bij uw Audio apparaat als bij uw luidspekers. Het zal even zoeken worden. Bij Windows 7 staat Luidspekers in de taakbalk rechts onder.

Met groet
Klaas
Klaas Arduin is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 January 2011, 11:00   #4
happy211145
Just Joined!
 
Geregistreerd: 23 March 2008
Berichten: 17
Standaard

bedankt voor de reacties.
Allereerst het bios gecontroleerd. De hd audio controller is enabled, dus daar ligt het niet aan. Meer mogelijkheden heb ik niet in het bios.
Het apparaat is een driejarige desktop. Ik kan op twee plaatsen (voor-beneden) en achter-midden) een speakersetje aansluiten. In beide gevallen doet het geluid het prima. Verwijder ik de speakeraansluiting dan komt er geen geluid meer uit mijn PC. Gebruik ik 'systeeminformatie' dan krijg ik te zien dat ik slechts 1 audioapparaat heb. Gezien de 2 aansluitmogelijkheden voor de speakers vermoed ik fat ik 1 geintegreerde kaart heb en een PCI kaart. Kan dat kloppen? En hoe installeer ik die PCI kaart (indien aanwezig)?

Happy
happy211145 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 January 2011, 14:25   #5
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
de PCI kaart wordt normaal door Windows herkent maar je zult eventuele
drivers bij de kaartmaker moeten downloaden.
Bekijk welke kaart er inzit en zoek de desbetreffende op het internet.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:27.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.