advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Scripting > Scripting

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 20 February 2010, 13:31   #1
K_E_V_I_N
PCM Lord
 
K_E_V_I_N's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 September 2007
Berichten: 782
Question Fout in PHP script of Database.

Geachte forumleden,

Ik heb een probleem met mijn website. Ik moet namelijk een opdracht maken voor school, maar hier kom ik niet helemaal uit. Het hoeft geen hoogstaande website te worden en ik heb er ook niet heel veel verstand van, dus dan weten jullie dat alvast.

In ieder geval is het als volgt: Ik moet een website maken voor een sportdag voor een school. Ik gebruik hiervoor PHP en databases (MySQL). De situatie is als volgt: de gebruiker voert op de website zijn persoonlijke gegevens in (naam, email, etc.) en ook de activiteit die hij wilt doen (voetbal, hockey, etc.). Vervolgens worden deze gegevens naar de database gestuurd. Handig misschien om even de opdracht te kunnen zien: http://img297.imageshack.us/img297/9553/opdrachtict.jpg
Vervolgens zijn er een aantal aspecten buiten beschouwing gelaten, dit zijn: de tijden en max/min aantal personen per activiteit. Als het nu eenmaal werkt, dan voeg ik dit later wel toe. De database ziet er als het goed is uit als aangegeven op de link. ID_naw en ID_act zijn 2 primaire keys. Ook de tabel koppeling heeft de ID_naw en ID_act , ook deze zijn 2 primaire keys. (Zoals ook aangegeven in de opdracht.) Vervolgens is de ID_naw een autoincrement. Hij moet telkens namelijk ??n stap verhoogt worden. Te beginnen bij 0.

De php codes die ik hiervoor gebruik zijn:

PHP-code:
<?php
include "../sql/sql.php";


$con mysql_connect("localhost","root","");
if (!
$con)
  {
  die(
'Could not connect: ' mysql_error());
  }
mysql_select_db("sportdag"$con);

$voornaam =  $_GET["voornaam"];
$tussenvoegsel $_GET["tussenvoegsel"];
$achternaam $_GET["achternaam"];
$to $_GET["email"];
$klas $_GET["klas"];
$activiteit $_GET["activiteit"];


$query="INSERT INTO naw 
VALUES (ID_naw,'
$voornaam','$tussenvoegsel','$achternaam','$to','$klas')"

$query2="INSERT INTO activiteiten
VALUES (ID_act, '
$activiteit')";

// SELECT * FROM `naw` WHERE ID_naw= ..

// Uitleg SELECT met een sterretje selecteerd men alle kolommen, het is ook mogelijk maar enkele kolommen te doen, door simpelweg een komma te plaatsen.
// Uitleg FROM uit welke tabel je de gegevens wilt halen. Dit geval dus de 'naw' tabel
// Uitleg WHERE. Bijv. " WHERE City='Sandnes' " Om Sandnes moeten aanhalingstekens geplaatst worden, rond getallen niet!




SQL_INSERT($query);
?>

Bedankt voor het inschrijven voor de sportdag <?php echo $voornaam" "$tussenvoegsel" "$achternaam;?><br />
Er is een email verzonden naar <?php echo $to" "$klas" ",$activiteit ?> 


<?php
//Email bevestiging
$subject "Inschrijving sportdag";
$message "Beste $voornaam $tussenvoegsel $achternaam \n Je krijgt deze e-mail omdat je hebt ingeschreven voor de Sportdag \n Je hebt je ingeschreven voor $activiteit";
$from "someonelse@example.com";
$headers "From: $from";
?>
Zoals te zien is, include hij een ander PHP script. Dat is deze:
PHP-code:
<?php

function SQL_INSERT($query)
{
    
$result SQL_02($query);
    return 
$result;
}

function 
SQL_DELETE($query)
{
    
$result SQL_02($query);
    return 
$result;
}

function 
SQL_UPDATE($query)
{
    
$result SQL_02($query);
    return 
$result;
}

function 
SQL_SELECT($query)
{
    
$result SQL_02($query);

    
$aantal SQL_03_aantal_rijen($result);
    echo 
"<BR>"."aantal rijen ".$aantal;
    if(
$aantal 0)
    {
        for(
$i $i $aantal $i++)
        {
            
$regel[] = SQL_04_selectie($result,$i);
        }
    }
    return 
$regel;
}

function 
SQL_02($query)
{
    
$server "localhost";
    
$user   "root";
    
$password "";
    
$databasenaam "sportdag";

    
mysql_connect($server,$user,$password);
    
$db mysql_select_db($databasenaam) or die("database $databasenaam niet bereikbaar.");
    
$result mysql_query($query) or die("query is niet uit te voeren");
    return 
$result;
}

function 
SQL_03_aantal_rijen($result)
{
    
$r mysql_num_rows($result);
    return 
$r;
}

function 
SQL_04_selectie($result,$i)
{
    
$r mysql_fetch_array($result);
    return 
$r;
}

?>
Misschien is het ook handig om te zien hoe het HTML script eruit ziet (dus wat hij aangeeft op de website pagina zelf):
HTML-code:
<form action="php/inschrijf.php" method="get">
<table border="0">
<tr>
<td>Voornaam : </td><td><input type="text" name="voornaam" /></td><br/>
</tr>
<tr>
<td>Tussenvoegsel: </td><td><input type="text" name="tussenvoegsel" /></td><br/>
</tr>
<tr>
<td>Achtervoegsel: </td><td><input type="text" name="achternaam" /></td><br/>
</tr>
<tr>
<td>Email: </td><td><input type="text" name="email" /></td><br/>
</tr>
<tr>
<td>Klas: </td><td><input type="text" name="klas" /></td><br/>
</tr>
<tr>
<td>Activiteit: </td> 
<td><select name="Activiteit" size="1"> 
<option value="Voetbal">Voetbal</option>
<option value="Hockey">Hockey</option>
<option value="Tennis">Tennis</option>
<option value="Basketbal">Basketbal</option>
</select></td>
</tr>
</table>
<input type="submit" />
</form> 
Echter nu dan uiteindelijk mijn probleem:
De gebruiker voert zijn gegevens in, de voornaam, tussenvoegsel, achternaam, email en klas worden allemaal keurig in de website ingevoerd. Echter de activiteit komt niet in de database te staan. Aangezien 'activiteit' in een andere tabel staat, moet ik volgens mij ook een nieuwe query aanmaken. Query 2 dus (toch???) (ID_naw hoeft de gebruiker uiteraard niet in te voeren, dit staat op auto incredement)

Echter dit werkt allemaal niet... Ik krijg het gewoon niet voor elkaar. Daarom hoop ik dat jullie mij zouden kunnen helpen of tips geven. Ik ben bereid er best wat moeite voor te doen. Maar ik probeer dit al zolang dat ik er een beetje hopeloos van wordt.

Ik hoop dat jullie mij zouden kunnen helpen,
Bij voorbaat dank,

Kevin
K_E_V_I_N is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 February 2010, 23:35   #2
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

IK HEB ER EVEN SNEL NAAR GEKEKEN,

WAT MIJ OPVALT IS DIT:
PHP-code:
$query="INSERT INTO naw  VALUES (ID_naw,'$voornaam','$tussenvoegsel','$achternaam','$to','$klas')";  

$query2="INSERT INTO activiteiten 
VALUES (ID_act, '
$activiteit')";

SQL_INSERT($query); 

JE GEBRUIKT
SQL_INSERT
($query);
MAAR ??N KEER.
MOET JE NIET OOK NOG

SQL_INSERT
($query2);
GEBRUIKEN?

__________________
vind mij @ tweakers.net

Laatst gewijzigd door bee_c4 : 21 February 2010 om 14:29
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 February 2010, 17:53   #3
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Yep.


Wat evt ook kan is de beide SQL statements achter elkaar zetten in $query, gescheiden door een puntkomma.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 February 2010, 10:28   #4
K_E_V_I_N
PCM Lord
 
K_E_V_I_N's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 September 2007
Berichten: 782
Standaard

Oke sorry voor de late reactie, maar ik heb het script volledig aangepast. En mijn problemen even kort opgesomd.

Zoals jullie in mijn 1e post kunnen lezen moet ik een website maken voor een sportdag. Er moeten een aantal gegevens worden ingevoerd (voornaam, tussenvoegsel, achternaam, email, klas en activiteit). Omdat de persoongegevens en activiteit beide in een andere tabel staan heb ik 2 query's aangemaakt. De 1e query om de persoongegevens goed in te voeren en een 2e query om de activiteit goed in te voeren.

PHP-code:
// Invoegen van de gegevens in de tabel
$sql "INSERT INTO naw (voornaam,tussenvoegsel,achternaam,email,klas)
VALUES('
$voornaam','$tussenvoegsel','$achternaam','$email','$klas')";
$resultaat mysql_query($sql); 
PHP-code:
// Invoegen van de gegevens in de tabel
$sql2 "INSERT INTO activiteiten (activiteit)
VALUES('
$activiteit')";
$resultaat2 mysql_query($sql2); 
Nu vervolgens zou ik moeten werken met een andere tabel. Namelijk de tabel 'koppeling'. Hierin zou ik de primaire gegevens van ID_naw (van tabel naw) en de primaire gegevens van ID_act (van tabel activiteiten) als het ware moeten kopi?ren naar de tabel 'koppeling'. Dit zou kunnen door bijv.
PHP-code:
//We willen weten welk id deze gebruiker heeft toegewezen gekregen, want dat id hebben we later nodig  
//Deze functie geeft altijd het laatst weggegeven id met auto increment terug, binnen dit script  
$gebruikerId mysql_insert_id(); 
en:
PHP-code:
//Gebruik altijd de volgende functie om getallen veilig invoerbaar te maken  
//Letters en speciale tekens worden uit de variabele verwijdert, zodat mysql daar geen last van heeft.  
$activiteitId intval$_GET"activiteit" ] ); 
Als $gebruikerId en $activiteitId hetzelfde ID hadden dan zouden ze dat moeten weergeven en de daarbij behorende variabelen voornaam etc. moeten weergeven. Maar dit lukt mij niet en ook niet met behulp van het internet, deze soorten functies staan namelijk ook niet aangegeven in mijn informatieboek. Aangezien ik dacht dat ik de gegevens ook direct uit de 2 andere tabellen(naw en activiteiten) kon halen (kan dat???) Wilde ik het met een nieuwe query proberen.

Namelijk:
PHP-code:
$sql4 "SELECT voornaam, activiteit FROM naw, activiteiten WHERE naw.ID_naw=activiteit.ID_act"
$resultaat4 mysql_query($sql4); 
Om deze resultaten weer te geven zou ik gebruik moeten maken van $row ?? Dus zoiets?
PHP-code:
while($row mysql_fetch_row($result)) 
In ieder geval heb ik dus 2 problemen:
- Het invoeren van gegevens in de tabel 'koppeling' , dit zou ik moeten doen door: $gebruikerId en $activiteitId (bijvoorbeeld, het zou ook anders kunnen).
- Het opvragen van de gegevens uit de tabellen 'naw' en 'activiteiten' met de SELECT functie en WHERE deze 2 primaire keys gelijk aan elkaar zijn (want dit moet natuurlijk anders ga je bijvoorbeeld PIET met KLAAS vergelijken en dit moet niet. )

Maar zodra ik deze gegevens wil weergeven met de mysql_fetch_row dan krijg ik een foutmelding, namelijk: "Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in C:\xampp\htdocs\testversie2\toevoegen.php on line 38"

Anyway, ik kom gewoon niet verder!!
Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

MVG, Kevin

PS:

Hier nog even de scripts in zijn geheel, toevoegen.php
PHP-code:
<?php

// Connect met de database maken
include ("verbinding.php");

// Ophalen van gegevens uit het formulier
$voornaam mysql_real_escape_string($_GET["voornaam"]);
$tussenvoegsel mysql_real_escape_string($_GET["tussenvoegsel"]);
$achternaam mysql_real_escape_string($_GET["achternaam"]);
$email mysql_real_escape_string($_GET["email"]);
$klas mysql_real_escape_string($_GET["klas"]);
$activiteit mysql_real_escape_string($_GET["activiteit"]);
 

// Invoegen van de gegevens in de tabel
$sql "INSERT INTO naw (voornaam,tussenvoegsel,achternaam,email,klas)
VALUES('
$voornaam','$tussenvoegsel','$achternaam','$email','$klas')";
$resultaat mysql_query($sql);

//We willen weten welk id deze gebruiker heeft toegewezen gekregen, want dat id hebben we later nodig  
//Deze functie geeft altijd het laatst weggegeven id met auto increment terug, binnen dit script  
$gebruikerId mysql_insert_id(); 

// Invoegen van de gegevens in de tabel
$sql2 "INSERT INTO activiteiten (activiteit)
VALUES('
$activiteit')";
$resultaat2 mysql_query($sql2);

//Gebruik altijd de volgende functie om getallen veilig invoerbaar te maken  
//Letters en speciale tekens worden uit de variabele verwijdert, zodat mysql daar geen last van heeft.  
$activiteitId intval$_GET"activiteit" ] );

// Invoegen van de bestaande gegevens die al in de tabel staan(naw en activiteiten) kopieren naar een andere tabel(koppeling) (--> niet volledig)
$sql3 "INSERT INTO koppeling (ID_naw,ID_act)
FROM tabel ............."

//Vervolgens koppel je aan de gebruiker een activiteit 
$sql4 "SELECT voornaam, activiteit FROM naw, activiteiten WHERE naw.ID_naw=activiteit.ID_act"
$resultaat4 mysql_query($sql4);

// Verbreken van de verbinding met de database
$verbreken mysql_close($verbinding);

// Bevestigen dat de gegevens zijn opgeslagen
print "De gegevens van $voornaam zijn opgeslagen in de database.";

?>
En het script waar de personen hun gegevens moeten invoeren:
PHP-code:
<?php
print "<html>";
print 
"<head>";
print 
"<title>Toevoegen van gegevens aan de database</title>";
print 
"</head>";
print 
"<body>";
print 
"<h2>Gegevens toevoegen aan database</h2>";
print 
"<form action=\"toevoegen.php\" method=\"GET\">";
print 
"<table cellpadding=\"2\">";
print 
"<tr>";
print 
"<td align=\"right\">voornaam:</td>";
print 
"<td><input type=\"text\" name=\"voornaam\"
size=\"25\"></td>"
;
print 
"</tr>";
print 
"<tr>";
print 
"<td align=\"right\">tussenvoegsel:</td>";
print 
"<td><input type=\"text\" name=\"tussenvoegsel\"
size=\"25\"></td>"
;
print 
"</tr>";
print 
"<tr>";
print 
"<td align=\"right\">achternaam:</td>";
print 
"<td><input type=\"text\" name=\"achternaam\"
size=\"25\"></td>"
;
print 
"</tr>";
print 
"<tr>";
print 
"<td align=\"right\">email:</td>";
print 
"<td><input type=\"text\" name=\"email\"
size=\"25\"></td>"
;
print 
"</tr>";
print 
"<tr>";
print 
"<td align=\"right\">klas:</td>";
print 
"<td><input type=\"text\" name=\"klas\"
size=\"25\"></td>"
;
print 
"</tr>";
print 
"<tr>";
print 
"<td align=\"right\">activiteit:</td>";
print 
"<td><input type=\"text\" name=\"activiteit\"
size=\"25\"></td>"
;
print 
"</tr>";
print 
"</tr>";
print 
"<tr>";
print 
"<td><input type=\"submit\" value=\"Voeg gegevens
toe\"></td>"
;
print 
"<td><input type=\"reset\" value=\"Wis
gegevens\"></td>"
;
print 
"</tr>";
print 
"</table>";
print 
"</form>";
print 
"</body>";
print 
"</html>";
?>
K_E_V_I_N is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 February 2010, 11:40   #5
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Op regel 35 heb je geen ; en een syntax error in de sql statement, op regel 38 heb je ook geen ;
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 February 2010, 11:57   #6
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

mag ik je dan nog een tip geven , gebruik niet voor iedere regel print

je kan ook de hele text in ??n keer schrijven met:

PHP-code:
echo'
<html>
<head>
<title>Toevoegen van gegevens aan de database</title>
</head>
<body>
<h2>Gegevens toevoegen aan database</h2>
<form action="toevoegen.php" method="GET">
<table cellpadding="2">
<tr>
<td align="right">voornaam:</td>
<td><input type="text" name="voornaam" size="25"></td>
</tr>
<tr>
<td align="right">tussenvoegsel:</td>
<td><input type="text" name="tussenvoegsel" size="25"></td>
</tr>
<tr>
<td align="right">achternaam:</td>
<td><input type="text" name="achternaam" size="25"></td>
</tr>
<tr>
<td align="right">email:</td>
<td><input type="text" name="email" size="25"></td>
</tr>
<tr>
<td align="right">klas:</td>
<td><input type="text" name="klas" size="25"></td>
</tr>
<tr>
<td align="right">activiteit:</td>
<td><input type="text" name="activiteit" size="25"></td>
</tr>
</tr>
<tr>
<td><input type="submit" value="Voeg gegevenstoe"></td>
<td><input type="reset" value="Wisgegevens"></td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>'

dat ziet er vast beter uit

ik denk dat ik dit ook eens uitprobeer op mijn eigen site
__________________
vind mij @ tweakers.net

Laatst gewijzigd door bee_c4 : 23 February 2010 om 12:08
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 February 2010, 13:24   #7
K_E_V_I_N
PCM Lord
 
K_E_V_I_N's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 September 2007
Berichten: 782
Standaard

@bee_c4

Ben ik met je eens, dit ziet er ook beter uit.

Heb je nog tips wat betrekking met mijn probleem?

@EdP

Ja stom, fout is eruit gehaald. Maar de andere problemen blijven bestaan, en het werken met while($row = mysql_fetch_row($result)) lukt nog niet helemaal denk ik. Ik heb als bron deze site gebruikt: http://php.net/manual/en/function.mysql-fetch-row.php

Wat ik dan invoer is dit:
PHP-code:
//Gegevens uit de database halen
$sql4 "SELECT voornaam, activiteit FROM naw, activiteiten WHERE naw.ID_naw=activiteiten.ID_act"
$resultaat4 mysql_query($sql4);

if (!
$resultaat4) {
    echo 
'Could not run query: ' mysql_error();
    exit;
}
$row mysql_fetch_row($resultaat4);

echo 
$row[0]; 
echo 
$row[1]; 
echo 
$row[2]; 
Hij geeft geen foutmelding meer, maar hij geeft alleen de 1e persoon die zich heeft aangemeld weer. Dit krijg ik namelijk te zien als uitkomst van de query "1KevinvanHoornkevin.van.hoorn@online.nlA6aDe gegevens van Piet zijn opgeslagen in de database."

Het klopt toch als ik zegt dat de code dit doet:
De code selecteert de voornaam en activiteit uit de tabel 'naw' en de tabel 'activiteiten'. Vervolgens laat hij alleen de gegevens zien uit de 2 kolommen als bij de ene kolom naw.id_naw bijv. 1 is en ook activiteiten.id_act ook 1 is? en zo ook bij 2 en 3 etc. totdat er geen info meer is uit de database.. klopt dat? Of zie ik dit nu verkeerd. Want dan zou het logisch te verklaren zijn. Want nu laat hij alleen de info zien van het als eerst ingevoerde formulier.

Of zou het ook kunnen dat hij het maar uit ??n tabel kan halen. En dat ik dus TOCH ECHT aan de slag moet met een koppelingstabel waar eerst de gegevens van ID_naw en ID_act ingezet moeten worden? Waarna ik deze tabel moet aanroepen?

Laatst gewijzigd door K_E_V_I_N : 23 February 2010 om 13:35
K_E_V_I_N is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 February 2010, 13:56   #8
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Ja als er een n:m relatie moet bestaan tussen naw en activiteiten, dan moet je een intersectietabel gebruiken.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 February 2010, 14:09   #9
K_E_V_I_N
PCM Lord
 
K_E_V_I_N's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 September 2007
Berichten: 782
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EdP Bekijk bericht
Ja als er een n:m relatie moet bestaan tussen naw en activiteiten, dan moet je een intersectietabel gebruiken.

Oke dan zou ik inderdaad een koppelingstabel moeten maken. De tabelstructuur ziet er dan als volgt uit:

naw tabel:
- ID_naw (auto_increment)
- voornaam
- tussenvoegsel
- achternaam
- email
- klas

activiteiten tabel:
- ID_act (auto_increment)
- Activiteit

Koppelingstabel:
- ID_naw
- ID_act

Aangezien de gegevens die ingevoerd worden bij ID_naw en ID_act niet door de gebruiker worden ingevoerd maar door de database zelf door het auto_increment kan ik deze dus niet automatisch in de koppelingstabel zetten. Hier moet ik dus wat nieuws voor verzinnen.

Een mogelijkheid zou zijn om hiermee te werken:
PHP-code:
//We willen weten welk id deze gebruiker heeft toegewezen gekregen, want dat id hebben we later nodig  
//Deze functie geeft altijd het laatst weggegeven id met auto increment terug, binnen dit script  
$gebruikerId mysql_insert_id(); 
en:

PHP-code:
//Gebruik altijd de volgende functie om getallen veilig invoerbaar te maken  
//Letters en speciale tekens worden uit de variabele verwijdert, zodat mysql daar geen last van heeft.  
$activiteitId intval$_GET"activiteit" ] ); 
Alleen begrijp ik niet goed hoe ik dit dan alles zou moeten gebruiken? Ik optie zou zijn door :
PHP-code:
//Vervolgens koppel je aan de gebruiker een activiteitid en gebruikerid en zet je deze in de koppelingstabel onder ID_naw en ID_act
$sql3 "INSERT INTO koppeling (ID_naw, ID_act) VALUES ($gebruikerId$activiteitId)";
$resultaat3 mysql_query($sql3); 
Alleen het probleem hierbij is dat het niet werkt, een logisch reden zou zijn omdat de variabeles $gebruikerId en $activiteitId niet goed zijn? Maar ik zie simpelweg niet hoe ik dat zou moeten veranderen, aangezien ik nooit heb leren werken met 'mysql_insert_id(); bij $gebruikerId ' en 'intval ( $_GET[ "activiteit" ] ); bij $activiteitId'

Kan iemand mij hier wat meer over vertellen of een hint geven?
K_E_V_I_N is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 February 2010, 14:22   #10
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Uit wat je beschrijft krijg ik niet een indruk van een n:m relatie.

Stel je voor dat je de volgende gegevens hebt:

personen: Jan, Piet, Klaas
activiteiten: slapen, eten, douchen

Hierbij kun je je voorstellen dat elke persoon aan elk van de 3 activiteiten kan deelnemen. Je moet dan een koppeltabel gebruiken.

Maar als je zoals jij doet, bij elke registratie een nieuwe activiteit cre?ert, dan lijkt dat meer op een 1:1 of evt. 1:n relatie.

De vraag is dus of je de entiteiten naw en activiteiten hergebruikt, of telkens nieuwe cre?ert.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:24.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.