advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Scripting > Scripting

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 29 December 2008, 21:51   #1
StevenT
PCM Lord
 
StevenT's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 March 2008
Locatie: The Amsterdamn.....
Berichten: 2.409
Stuur een bericht via Skype™ naar StevenT
Question PHP gastenboek met optie verzenden mail

Hallo,

Ik heb een site met een gastenboek erop. Het gastenboek is PHP.
Nu zou ik graag willen dat ik een mail gestuurd krijg wanneer er een bericht gepost is, is dit mogelijk??

Zo ja hoe zou dat moeten dan??

Groet, Steven
__________________



AMD Athlon64 X2 5200+ 2048 DDR2 Nvidia GeForce 8600GTS 320 GIG


StevenT is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 December 2008, 22:04   #2
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Misschien heb je hier iets aan?
http://www.phpdebutant.com/forum/21/..._guestbook.htm
__________________
Chato
Twitter
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 December 2008, 22:22   #3
StevenT
PCM Lord
 
StevenT's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 March 2008
Locatie: The Amsterdamn.....
Berichten: 2.409
Stuur een bericht via Skype™ naar StevenT
Standaard

Ha Chato,

Als ik het goed heb begrepen moet ik dit

Code:
Hi there, 

Yeah, you almost got it. 

Try comparing user's input to empty string '' or use empty() function: 

<?php
if(empty($_POST['message'])){
    // display error message
} else {
    // OK to send email
    mail("myemailadress",$message,$betreff);
}
?>  

You can also do an if comparison this way: 

if($_POST['message']=='')
bovenin mijn pagina zetten??

Ik ben niet heel erg goed in PHP dus een beetje hulp zou heeel super zijn
__________________



AMD Athlon64 X2 5200+ 2048 DDR2 Nvidia GeForce 8600GTS 320 GIG



Laatst gewijzigd door StevenT : 29 December 2008 om 22:22 Reden: toevoeging
StevenT is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 December 2008, 22:49   #4
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Blackmolley Bekijk bericht
Als ik het goed heb begrepen moet ik dit bovenin mijn pagina zetten??
Ik noem mijzelf geen PHP-programmeur (verre van dat), maar houd me veel bezig met Reverse Engineering.
Een code lezen kan ik dus wel.
Maar het m?ken ervan, da's andere koek.
Vertrouw dus niet te veel op mijn antwoord wat dit betreft.

De genoemde link had ik eens opgeslagen in m'n bookmarks. (Voor het geval ik deze zelf eens nodig zou hebben voor mijn persoonlijke website.)

Ik hoopte dat je de info in die link voldoende was om jouw vraag te beantwoorden. En dat je verder geen info behoefte.

Wat ik wil zeggen is dit: Ik weet er te weinig vanaf om je een volledig betrouwbaar antwoord te geven.
Hopen dat iemand anders met meer PHP-ervaring op dit topic komt kijken.
Sorry.
__________________
Chato
Twitter

Laatst gewijzigd door Chato : 29 December 2008 om 22:59 Reden: verduidelijkt
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 December 2008, 22:52   #5
StevenT
PCM Lord
 
StevenT's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 March 2008
Locatie: The Amsterdamn.....
Berichten: 2.409
Stuur een bericht via Skype™ naar StevenT
Standaard

Oke, ik waardeer je antwoord erg. Aan je link heb ik wel veel. Als ik zo las wil die persoon het zelfde wat ik nu wil.
Alleen, ik ben ook niet goed in PHP. Dus dan wordt het inderdaad wachten.
Maar des al niet te min (als dat geen 1 woord is ) Dank voor je link

Groet, Steven
__________________



AMD Athlon64 X2 5200+ 2048 DDR2 Nvidia GeForce 8600GTS 320 GIG


StevenT is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 December 2008, 23:45   #6
gvanvoor
PCM Lord
 
gvanvoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: De gezelligste stad ter wereld: Gent
Berichten: 928
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Blackmolley Bekijk bericht
Oke, ik waardeer je antwoord erg. Aan je link heb ik wel veel. Als ik zo las wil die persoon het zelfde wat ik nu wil.
Alleen, ik ben ook niet goed in PHP. Dus dan wordt het inderdaad wachten.
Maar des al niet te min (als dat geen 1 woord is ) Dank voor je link

Groet, Steven
Om een mail te versturen in php gebruik je gewoon de mail functie. In de eenvoudigste vorm kan je die gebruiken als
Code:
if (mail($bestemmeling, $bericht))
{
    // deze code wordt uitgevoerd in geval van succes
}
else
{
    // deze code wordt uitgevoerd als er iets misloopt
}
Het is me niet duidelijk onder welke omstandigheden mail false teruggeeft, maar ik heb op mijn machine al ondervonden dat true terugkijgen nog geen garantie is dat de mail effectief is verstuurd...
__________________
If you want to work on your computer: buy a PC. If you want to do work on your computer: buy a Mac.
gvanvoor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 December 2008, 21:12   #7
StevenT
PCM Lord
 
StevenT's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 March 2008
Locatie: The Amsterdamn.....
Berichten: 2.409
Stuur een bericht via Skype™ naar StevenT
Standaard

Maar hoe geeft het script dat de doorslag dat hij ook een mail naar mij stuurt.
Pakt die dat dan automatisch op de verzend button??
En dat $bericht moet ik dat dan veranderen als mijn formulier vak anders heet?? En met $bestemmeling hoort mijn e-mailaders te zitten toch??
En dan als laatste nog. Waar moet hij geplaatst worden??
Als je de code van het gastenboek wilt zien moet je dat even zeggen.

Groet, Steven
__________________



AMD Athlon64 X2 5200+ 2048 DDR2 Nvidia GeForce 8600GTS 320 GIG


StevenT is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 December 2008, 23:34   #8
gvanvoor
PCM Lord
 
gvanvoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: De gezelligste stad ter wereld: Gent
Berichten: 928
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Blackmolley Bekijk bericht
Maar hoe geeft het script dat de doorslag dat hij ook een mail naar mij stuurt.
Pakt die dat dan automatisch op de verzend button??
En dat $bericht moet ik dat dan veranderen als mijn formulier vak anders heet?? En met $bestemmeling hoort mijn e-mailaders te zitten toch??
En dan als laatste nog. Waar moet hij geplaatst worden??
Als je de code van het gastenboek wilt zien moet je dat even zeggen.

Groet, Steven
Je zet dat brokje code bij de rest van de code die uitgevoerd wordt voor het afhandelen van een klik op de verzendbutton.
Namen die met een $ beginnen zijn in php variabelen en bevatten dus een waarde. Ik denk dat de namen van de variabelen duidelijk weergeven waar ze voor dienen. (als je deze concepten niet kan vatten neem je best een boek over programmeren (mag heel algemeen en los van een programmeertaal zijn) door).

Wat ik daar geschreven heb is geen code die je in je eigen script moet plakken maar een algemene schets van hoe het over het algemeen gedaan wordt.

Prettige eindejaarsfeesten nog.
__________________
If you want to work on your computer: buy a PC. If you want to do work on your computer: buy a Mac.

Laatst gewijzigd door gvanvoor : 30 December 2008 om 23:36
gvanvoor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 December 2008, 10:23   #9
mathijsie
PCM Lord
 
mathijsie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 February 2006
Locatie: Vlakbij Nijmegen, Gelderland
Berichten: 2.004
Standaard

Voor wat meer opties dan de ingebouwde mail() functie, raad ik aan om Swiftmailer te gebruiken. Even googlen en je vindt het wel.
En zoals gvanvoor al zegt: waar je de rest van je gastenboek afhandelt (in database plaatsen of whatever) daar stuur je ook een mail (met mail() of met swiftmailer).
__________________
Wie het kleine niet leert, doet het grote verkeerd.
mathijsie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 January 2009, 15:46   #10
StevenT
PCM Lord
 
StevenT's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 March 2008
Locatie: The Amsterdamn.....
Berichten: 2.409
Stuur een bericht via Skype™ naar StevenT
Standaard

Haai allereerst ff beste wensen voor 2009

Dan nu punt 2

Ik snap even niets van Swiftmailer. Kom daar niet uit.
Daarna heb ik hieronder maar even de code gepost van mijn gastenboek waar dus die mailfunctie in moet. Laat ik dan ook nog een keer zeggen dat ik niet echt wegwijs ben in PHP of scripten.

Code:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<link href="mycss.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<body>
<script type="text/javascript" src="http://dzjunior.byethost9.com/website/snow.js"></script>

<div id="Regelaargastenboek">
  <div id="apDiv1">
    <div id="apDiv2">
      <div id="apDiv10">Dzjunior.co.cc</div>
    </div>
    <div id="apDiv3"></div>
    <div id="apDiv4"><a href="index.html">Home</a></div>
    <div id="apDiv5"><a href="about.html">Over</a></div>
    <div id="apDiv6"><a href="werk.html">Werk</a></div>
    <div id="apDiv7"><a href="links.html">Links</a></div>
    <div id="apDiv8"><a href="contact.html">Contact</a></div>
    <div id="apDiv9"><a href="gastenboek.php">Gastenboek</a></div>

    <div id="apDiv13">
 <SCRIPT language="JavaScript">
    function validate(form) {
      if (form.name.value=="") {
        alert("Vul je naam in");
        return false;
      } else if (form.message.value=="") {
        alert("Vul je bericht in");
        return false;
      }
    }
    </SCRIPT>
    
    
 

    <link href="mycss.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    <table width="100%">
    	<tr>
        	<td>
    <TABLE width="600px" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <TR >
      <TD class="krabbelplaats">&nbsp;</TD>
    </TR>
  </TABLE>
  <TABLE width="600px" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <TR>
      <TD class="berichtvantot"><br />
        <strong>Berichten 1 tot en met 1.</strong>
        <TABLE width="600px" class="geplaatstetekst" border="0">
        <hr color="#767676" size="2px" width="600px" align="center">
          <TR bgcolor="#767676" border="0" font-color="black"><TD border="0" colspan="0" width="750"><B>Marielle</B></TD><TD align="right" border="0" width="150"><B>27-11-2008</B></TD></span></TR>
<TR><TD colspan="0" border="0"></TD></TR>
    </TABLE>
        <CENTER>
             </CENTER></TD>
    </TR>
  </TABLE>
  <hr color="#767676" size="2px" width="600px" align="center"/>
  <TABLE width="600px" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" class="invultekst">
    <TR teks>
      <TD class="style1"><b class="invultekst">Nieuw bericht</b></TD>
    </TR>
     <TR>
      <TD class="style1"> 	<FORM action="gastenboek.php" method="GET" onSubmit="return validate(this);">

        <p>
          <input type="hidden" name="action" value="write">
        </p>
        <p>&nbsp;</p>
      <TABLE>
            <TR>
              <TD class="invultekst"="tekst">Naam:*</TD>
              <TD class="invultekst">
                <span class="invultekst">
                <INPUT type="text" name="name" size="30">              
                </span></TD>
            </TR>
            <TR>
              <TD class="style1"="tekst"><span class="invultekst">E-Mail:
                </span>
                <p></p></TD>
              <TD class="invultekst">
                <span class="invultekst">
                <INPUT type="text" name="email" size="30">                
                </span></TD>
            </TR>
                       <TR>
              <TD class="invultekst">Bericht:*</TD>
              <TD class="invultekst">
                <span class="invultekst">
                <TEXTAREA name="message" cols="50" rows="5">

                </TEXTAREA>
                </span></TD>
            </TR>
          </TABLE>
          <INPUT type="submit" value="Verstuur">
       </FORM></TD>
    </TR>
  </TABLE>
  
  </td>
  </tr>
  </table></div>
  </div>
</div>


</body>
</html>
Kan iemand dan plaatsen of zeggen waar die
Code:
if (mail($bestemmeling, $bericht))
{
    // deze code wordt uitgevoerd in geval van succes
}
else
{
    // deze code wordt uitgevoerd als er iets misloopt
}
mailfunctie dan precies moet.
Mocht ik het echt HELEMAAL fout doen. Laat dat dan ook even weten.
Want dit is eigenlijk voor het eerst dat ik me er mee bezig hou.
Alle andere scripts werken allemaal wel in 1x. Alleen dit gaat mij toch even wat te ver om in 1x te laten lukken denk.

Alvast bedankt,
Steven
__________________



AMD Athlon64 X2 5200+ 2048 DDR2 Nvidia GeForce 8600GTS 320 GIG


StevenT is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:48.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.