advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Scripting > Scripting

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 26 December 2008, 15:25   #1
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard Link openen in nieuwe pagina.

Ik heb een PHP script om de laatste forum berichten te tonen, dit werkt allemaal.
Nu wil ik deze links laten openen in een nieuw venster, ik heb al van alles geprobeerd...
target="_blank"
target='_blank'
target="_new"
target='_blank'

PHP-code:
<a href"', $scripturl, '?topic=', $topic['topic'], '" border="0"/></a>'; 
Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 December 2008, 21:47   #2
skees
PCM Guru
 
skees's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 February 2008
Berichten: 361
Standaard

zet je die php pagina online met die laatste forumberichten? (best handig nl.)
__________________
Sony Vaio VGN-NR 21 S/S | Core 2 Duo T5450 @ 1,6GHz | NVIDIA GeForce 8400M GT | DVD?RW Dual Layer | 2048 MB DDR2 | 250 GB (5400 RPM, Serial ATA) | 802.11a/b/g/Draft-N

http://h.imagehost.org/0519/download_car_wouldn_t.png
skees is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 December 2008, 11:06   #3
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door skees Bekijk bericht
zet je die php pagina online met die laatste forumberichten? (best handig nl.)
Het php script komt in een iframe komen, maar hierin worden dan ook de links naar het forum geopend, maar dit moet in een nieuw venster komen.?

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 December 2008, 12:15   #4
mathijsie
PCM Lord
 
mathijsie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 February 2006
Locatie: Vlakbij Nijmegen, Gelderland
Berichten: 2.004
Standaard

PHP-code:
'<a href="'$scripturl'?topic='$topic['topic'], '" border="0" target="_blank"></a>'


_blank of _new zouden gewoon moeten werken zoals in het voorbeeld hierboven, het verschil is geloof ik dat de ??n een nieuw tabblad opent en de ander een nieuw venster, maar ik weet niet precies welke.
Verder was je een = teken vergeten achter href.
Bovendien staat die afsluitende slash niet goed, de tag wordt immers nog volledig afgesloten met een </a> dus moet er geen / meer in de openende tag.
__________________
Wie het kleine niet leert, doet het grote verkeerd.

Laatst gewijzigd door mathijsie : 27 December 2008 om 12:28
mathijsie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 December 2008, 12:21   #5
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Ik heb het script nu online staan maar nog steeds wordt de link in het iframe geopend i.p.v. een nieuw venster.

Complete PHP code
PHP-code:
<?php 
global $scripturl;

echo 
'
                        <table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" class="bordercolor">
                               <tr><td colspan="0" class="titlebg"></td></tr> '
;
       
$what=ssi_recentTopics('11'NULL'array');


        foreach (
$what as $topic)
        {
                echo 
'
                                <tr>
                                        <td class="windowbg" valign="middle">
                                                '
$topic['link'];

                
// Is this topic new? (assuming they are logged in!)
                
if (!$topic['new'] && $context['user']['is_logged'])
                        echo 
'
               <a href="'
$scripturl'?topic='$topic['topic'], '" border="0" target="_blank"></a>';
                

                echo 
'
               
                                        
                                                </span>
                                        </td>
                                </tr>'
;
        }

        echo 
'
                        </table>'
;
?>
Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.

Laatst gewijzigd door Maxstar : 27 December 2008 om 12:28
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 December 2008, 12:43   #6
mathijsie
PCM Lord
 
mathijsie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 February 2006
Locatie: Vlakbij Nijmegen, Gelderland
Berichten: 2.004
Standaard

Er klopt nog meer niet, je gebruikt komma's in PHP als CONCAT functie??
PHP-code:
'<a href="'$scripturl'?topic='$topic['topic'], '" border="0" target="_blank"></a>' 
Moet dan sowieso worden:
PHP-code:
'<a href="' $scripturl '?topic=' $topic['topic'] . '" border="0" target="_blank"></a>' 
Wat geeft de code voor HTML output? Want in principe zou die _blank gewoon moeten werken.

//EDIT: zet tijdens het developpen ook error_reporting(E_ALL); bovenin je code. Want de foute concat tekens zouden eigenlijk een error moeten triggeren.
__________________
Wie het kleine niet leert, doet het grote verkeerd.
mathijsie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 December 2008, 12:48   #7
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Zodra ik het script aanpas met jouw laatste advies, krijg ik de volgende melding.

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /mnt/web7/20/76/51959676/htdocs/recent.php on line 31

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 December 2008, 12:52   #8
mathijsie
PCM Lord
 
mathijsie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 February 2006
Locatie: Vlakbij Nijmegen, Gelderland
Berichten: 2.004
Standaard

Ik moet zeggen: je hebt een aparte coding standard.. maar vooruit
Zet na die if() ook eens gewoon accolades ({}).
__________________
Wie het kleine niet leert, doet het grote verkeerd.
mathijsie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 December 2008, 12:56   #9
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Ik heb het script niet compleet zelf geschreven, ik heb dit aangepast zodat alleen de forum titel + link wordt getoond, ik heb mij eigen gister ook ge?rgerd aan de opbouw van het script...

Zodra ik de () vervang door {} krijg je weer een parse error op lijn 20.
(Parse error: syntax error, unexpected '{', expecting '(' in /mnt/web7/20/76/51959676/htdocs/recent.php on line 20)
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 December 2008, 12:59   #10
mathijsie
PCM Lord
 
mathijsie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 February 2006
Locatie: Vlakbij Nijmegen, Gelderland
Berichten: 2.004
Standaard

Code:
<?php 
global $scripturl;
?>
<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" class="bordercolor">
 <tr>
  <td colspan="0" class="titlebg">
 
  </td>
 </tr>
 <?php
    $what=ssi_recentTopics('11', NULL, 'array');
    foreach ($what as $topic)
    {
     ?>
  <tr>
            <td class="windowbg" valign="middle">
    <?=$topic['link'];?>
       <?php
    // Is this topic new? (assuming they are logged in!)
                if (!$topic['new'] && $context['user']['is_logged'])
    {
                    ?>
     <a href="<?=$scripturl?>?topic=<?=$topic['topic']?>" border="0" target="_blank"></a>';
     <?php
                }
    ?>
                <!--</span>           Waar in godsnaam haal je die span vandaan???-->
            </td>
        </tr>';
    }
 ?>
</table>
Deze code zou perfect moeten werken... (in theorie).

//EDIT: helaas zijn al mijn mooie tabs verloren gegaan...
__________________
Wie het kleine niet leert, doet het grote verkeerd.
mathijsie is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:24.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.