advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Software, Games & OS > Windows 7

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 20 January 2010, 07:59   #1
Sjomon
Just Joined!
 
Geregistreerd: 20 January 2010
Berichten: 9
Thumbs down administrator rechten

ik heb op mijn account administrator rechten, nou wil ik een programma instaleren (ESET Smart Sec) en die geeft aan dat ik niet voldoende rechten heb. Heb UAC al op laagste stand gezet. helpt niet. Geprobeerd via eigenschappen van programma dit als administrator uit te voeren maar ik kan nergens dit activeren (het blokje om het te wijzigen blijft licht grijs en is dus niet aan te vinken. Wie kan mij helpen
Sjomon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 January 2010, 08:36   #2
miesjel
PCM Lord
 
miesjel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 October 2006
Berichten: 1.631
Standaard

probeer is met rechtermuisklik en dan uitvoeren als administrator
__________________
"Dream as if you'll live Forever...
Live as if you'll die Today!"

miesjel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 January 2010, 13:01   #3
Sjomon
Just Joined!
 
Geregistreerd: 20 January 2010
Berichten: 9
Standaard admin rechten

Als ik met de rechtermuis knop op het prograam klik, krijg ik niet de moegelijkheid om voor uitvoeren als administrator te kiezen

Als ik dan in eigenschappen kijk heb ik wel het volgedige beheer, maar kan het niet als administrator uitvoeren??
Sjomon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 January 2010, 14:39   #4
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
type: cmd in de zoekbox en Enter. Rechtklik op de command prompt en
kies: Uitvoeren als Administrator, in het commandprompt scherm type:
net user administrator /active:yes en Enter.
Reboot en probeer de installatie opnieuw.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 January 2010, 17:00   #5
Sjomon
Just Joined!
 
Geregistreerd: 20 January 2010
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Piet Koenen Bekijk bericht
Hi,
type: cmd in de zoekbox en Enter. Rechtklik op de command prompt en
kies: Uitvoeren als Administrator, in het commandprompt scherm type:
net user administrator /active:yes en Enter.
Reboot en probeer de installatie opnieuw.
Groet Piet.
Hi Piet,

bedankt voor je reactie, heb hetgeen jij voorstelt uitgevoerd, maar tijdens het instaleren krijg ik uiteindelijk de volgende melding
"Could not write value AppDataDir to key \Software\ESET\ESET Security\CurrentVersion\Info. Verify that you have sufficient acces to that key, or contact your support personnel"

betekend dit dan dat ik iets in het register moet wijzigen??
Groet Sjoerd
Sjomon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 January 2010, 18:16   #6
Jannes
PCM Guru
 
Jannes's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 April 2007
Locatie: Zonnige Zeeland
Berichten: 367
Standaard

Het lijkt erop dat jij niet genoeg machtigingen hebt. In het register moet je zelf niets wijzigen want dat moet het programma zelf doen.
Ben je wel ingelogt als Administrator? Niet een gebruiker met admin rechten maar Administrator. Die zou nu in je gebruikers lijst er bij moeten staan als je gedaan heb wat Piet zei.
__________________
Theorie is wanneer je alles weet maar niets werkt.
Praktijk is wanneer alles werkt maar je niet weet waarom.
Vaak gaan deze samen, niets werkt en niemand weet waarom.
Jannes is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 January 2010, 20:18   #7
Sjomon
Just Joined!
 
Geregistreerd: 20 January 2010
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jannes Bekijk bericht
Het lijkt erop dat jij niet genoeg machtigingen hebt. In het register moet je zelf niets wijzigen want dat moet het programma zelf doen.
Ben je wel ingelogt als Administrator? Niet een gebruiker met admin rechten maar Administrator. Die zou nu in je gebruikers lijst er bij moeten staan als je gedaan heb wat Piet zei.
Hi Jannes,

Ik heb het ook geprobeerd als Administrator en ik krijg de zelfde melding
Mischien nog een andere oplossing, ik weet het niet meer maar ik heb nu geen antivirus prog
Sjomon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 January 2010, 20:37   #8
KlaasB
PCM Lord
 
KlaasB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 January 2008
Locatie: zoekt in forums
Berichten: 1.738
Standaard

Gebruik je een firewall? Van een andere fabrikant dan de Windows firewall? Of die van Windows zelf?
Gebruik je een anti-spybot-programma als Spybot Search en Destroy? MBAM?

Ik vraag dit omdat het mijn ervaring is -ik draai als firewall Comodo met Defense+- dat de firewall nog wel eens installaties van antivirus programma's wil blokkeren. Handig is dan om even je firewall (Of de Windows firewall of die van een andere producent) uit te schakelen en koppel dan meteen ook je pc van Internet af en probeer dan het programma te installeren.
Dit kan ook gebeuren met anti-spybot programma's die wijzigingen in het register niet toestaan.

Dus het handigst is om deze even uit te schakelen, zorg dus wel dat je afgekoppeld bent van internet, installeer je programma en start dan weer opnieuw op. Zorg dat je dan aangekoppeld bent met internet zodat je antivirus-programma kan updaten en geef een akkoord op de wijzigingen in het register als je anti-spybot-progje of je firewall een signaal van wijziging in het register geeft.

Ik hoop dat dit advies je helpt.
__________________
verbaas je niet, verwonder je slechts!
KlaasB is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 January 2010, 21:22   #9
Sjomon
Just Joined!
 
Geregistreerd: 20 January 2010
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door KlaasB Bekijk bericht
Gebruik je een firewall? Van een andere fabrikant dan de Windows firewall? Of die van Windows zelf?
Gebruik je een anti-spybot-programma als Spybot Search en Destroy? MBAM?

Ik vraag dit omdat het mijn ervaring is -ik draai als firewall Comodo met Defense+- dat de firewall nog wel eens installaties van antivirus programma's wil blokkeren. Handig is dan om even je firewall (Of de Windows firewall of die van een andere producent) uit te schakelen en koppel dan meteen ook je pc van Internet af en probeer dan het programma te installeren.
Dit kan ook gebeuren met anti-spybot programma's die wijzigingen in het register niet toestaan.

Dus het handigst is om deze even uit te schakelen, zorg dus wel dat je afgekoppeld bent van internet, installeer je programma en start dan weer opnieuw op. Zorg dat je dan aangekoppeld bent met internet zodat je antivirus-programma kan updaten en geef een akkoord op de wijzigingen in het register als je anti-spybot-progje of je firewall een signaal van wijziging in het register geeft.

Ik hoop dat dit advies je helpt.
hi Klaas,

Jij ook bedankt voor je reactie, maar helaas geprobeerd met het uitschakelen van de Firewall (Windows) maar kreeg het programma (ESET Smart Security Home Edition 4.0.437) niet geinstalleerd (Nog steeds de zelfde melding als hierboven genoemd)
Sjomon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 January 2010, 21:49   #10
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Sjoerd,
kijk dan nog even of je administratorsaccount wel ingeschakeld staat.
type in de zoekbox: secpol.msc en ga naar Lokaal beleid en klik:
Beveiligingsopties en scroll naar Accounts: Status van het administrator-
account. Rechtsklik erop en kies Eigenschappen. Zet het radioknopje op:
Ingeschakeld en klik Toepassen en OK.
Probeer het nu nog eens.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:00.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.