advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Software, Games & OS > Windows 7

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 21 January 2010, 11:26   #11
Sjomon
Just Joined!
 
Geregistreerd: 20 January 2010
Berichten: 9
Standaard

Hi Piet,

Als ik in de zoekbox secpol.msc in type dan wordt dat bestand niet gevonden. Na even googelen kwam ik er achter dat dit vaker zo is, is dit bestand ook op een andere manier te benaderen?

Sjoerd
Sjomon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 January 2010, 15:08   #12
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Sjoerd,
je moet ook niet secpol in de zoekbox typen maar in het cmd scherm nadat
je hebt aangegeven dat je dat als administrator wil uitvoeren.
Dan moet het werken.
groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 January 2010, 17:38   #13
Sjomon
Just Joined!
 
Geregistreerd: 20 January 2010
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Piet Koenen Bekijk bericht
Sjoerd,
je moet ook niet secpol in de zoekbox typen maar in het cmd scherm nadat
je hebt aangegeven dat je dat als administrator wil uitvoeren.
Dan moet het werken.
groet Piet.
Piet,

als ik via cmd "secpol.msc"in toets krijg ik de volgende melding

secpo.msc wordt niet herkend als interne of externe opdracht, programma of batchbestand"

Ik heb via Google begrepen dat secpol alleen in Ultimate versies van Windows zit, en ik heb de Home Premium versie.

Nou kan ik denk ik twee dingen doen.
1) upgraden naar Ultimate versie
of
2) een oud herstelpunt terug pakken toen ik nog een oudere versie van het antivirus prog had.

Of zijn er nog andere mogelijkheden

groeten

Sjoerd
Sjomon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 January 2010, 17:57   #14
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Sjoerd,
als Ultimate voor jou verder niet problematisch is zou ik dat doen.
Er zijn daarin verschillende extra mogelijkheden.
Ik denk dat voor mensen die meer dingen willen benutten zoals
muziek, video, downloaden, games enz. idd beter is.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 January 2010, 18:22   #15
Sjomon
Just Joined!
 
Geregistreerd: 20 January 2010
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Piet Koenen Bekijk bericht
Sjoerd,
als Ultimate voor jou verder niet problematisch is zou ik dat doen.
Er zijn daarin verschillende extra mogelijkheden.
Ik denk dat voor mensen die meer dingen willen benutten zoals
muziek, video, downloaden, games enz. idd beter is.
Groet Piet.
Piet,

Bedankt voor alle moeite, ik ga wel upgraden naar Ultimate om dit probleem aan te pakken

groet
Sjoerd
Sjomon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 January 2010, 21:25   #16
sjefke
Just Joined!
 
sjefke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 September 2006
Berichten: 8
Standaard

Net als Windows Vista kent ook Windows 7 een Administrator account die standaard uitgeschakeld is. Je kunt dit Administrator account inschakelen op de volgende manier. Ga naar Start en klik met de rechtermuisknop op Computer. Klik dan in het menu op "Beheren" waarna een nieuw venster opent.

In het venster dat opent klik aan de rechterkant op 'Lokale gebruikers en groepen' en klik daarna op Gebruikers. Je ziet dan een overzicht van gebruikers waaronder het Gast account maar ook het Administrator account. Dubbelklik dan op Administrator en verwijder hier het vinkje voor 'Account is uitgeschakeld'. Druk nu op OK en het Administrator account is weer ingeschakeld en beschikbaar zodra je opnieuw aanmeld.
sjefke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 January 2010, 16:34   #17
Sjomon
Just Joined!
 
Geregistreerd: 20 January 2010
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sjefke Bekijk bericht
Net als Windows Vista kent ook Windows 7 een Administrator account die standaard uitgeschakeld is. Je kunt dit Administrator account inschakelen op de volgende manier. Ga naar Start en klik met de rechtermuisknop op Computer. Klik dan in het menu op "Beheren" waarna een nieuw venster opent.

In het venster dat opent klik aan de rechterkant op 'Lokale gebruikers en groepen' en klik daarna op Gebruikers. Je ziet dan een overzicht van gebruikers waaronder het Gast account maar ook het Administrator account. Dubbelklik dan op Administrator en verwijder hier het vinkje voor 'Account is uitgeschakeld'. Druk nu op OK en het Administrator account is weer ingeschakeld en beschikbaar zodra je opnieuw aanmeld.
Sjefke, bedankt voor de reply, heb de computer terug gezet naar een eerder herstel punt, en ga upgraden naar Ultimate.
Iedereen bedankt voor de inbreng, ik heb helaas geen van deopossingen kunnen gebruiken, ik snap nu echter wel weer wat meer en dat is ook mooi.
Sjomon is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:49.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.