advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 20 July 2008, 19:36   #1
T.Rogaar
PCM Enthusiast
 
T.Rogaar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 December 2007
Berichten: 187
Standaard Overclock e6750

Wat is de beste manier van overclocken, heb al heel veel dingen gelezen over hoe de voltage ingestelt moet worden, verder ken ik het verhaal met de Fsb en de multiplyer.

Loopt nu nog op 2.66 ghz, doel is 3 maar 2,8 zou ook leuk zijn.

Ben nog niet zeker wat voltages betreft.

Kan iemand mij helpen.

Geheugen team xtreem elite 2gb
__________________
Ga-p35-ds3l (4gb)
E6750@3.32GHz
OCZ 500watt
HD 3850
T.Rogaar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 July 2008, 22:38   #2
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
ik heb een Asus P800 Mobo maar daar kan ik in de BIOS al gewoon kiezen
hoeveel ik wil overklokken 15, 20, 25 of 30 %.
Ik heb een P4 Dual core 2.8 GHz die staat op 20% en draait dus nu op
3.36 GHz. Bij 30% is he systeem jammer genoeg niet meer stabiel.
Heb jij zoiets niet in je mobo?
Groet Piet.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 July 2008, 02:55   #3
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Veel meer als fsb verhogen totdat niet meer wil en dan het voltage dan weer fsb en ondertussen de temp in de gaten houden kun je meestal niet tenzij je een cpu hebt met geunlockte multi.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 July 2008, 09:26   #4
shellghost
ModeratorPCM Lord
 
shellghost's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 September 2004
Berichten: 7.036
Standaard

Topic verplaatst naar het Hardware gedeelte.
__________________
Yeah, eindelijk m'n MiTo.
shellghost is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 July 2008, 11:02   #5
T.Rogaar
PCM Enthusiast
 
T.Rogaar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 December 2007
Berichten: 187
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Piet Koenen Bekijk bericht
Heb jij zoiets niet in je mobo?
Nee alleen dat je de fsb kunt aanpassen, en verder kun je alles wat betreft voltages e.d. manual aanpassen.

Maar als ik de fsb verhoog gaat de freq van het geheugen auto mee omhoog is logisch maar wat moet ik doen aan de voltage's dan.

Het lijkt mij dat als ik hem op 3.0ghz wil hebben dat hij aan 1.3500 v niet genoeg heeft of werkt dit anders.?

De voltage gaat namelijk niet auto mee omhoog. nergens van north bridge en south bridge nergen gaat hij mee omhoog.
__________________
Ga-p35-ds3l (4gb)
E6750@3.32GHz
OCZ 500watt
HD 3850
T.Rogaar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 July 2008, 20:16   #6
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

http://www.google.nl/search?hl=nl&q=...aq=3&oq=E6750+
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 July 2008, 20:16   #7
Dennisur
Just Joined!
 
Geregistreerd: 13 June 2008
Berichten: 49
Standaard

Hallo,

Ik heb ook team xtreem elite geheugen 4GB (4x1GB) en een E6750 en die draait momenteel op 3.1GHZ. Je moet niet aan de voltagjes gaan kloten omdat dat pas nodig is bij 3.2GHZ. Maar het is wel handig om bepaalde dingen vast te zetten of uit en aan te zetten, maar dat kan je vinden via google. Als je intresen heb ik heb een Asus P5K (P35)

Laatst gewijzigd door Dennisur : 22 July 2008 om 20:20
Dennisur is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:53.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.