advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 8 June 2008, 14:14   #1
T.Rogaar
PCM Enthusiast
 
T.Rogaar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 December 2007
Berichten: 187
Exclamation Bios probleem

Hoi,

Ik kan mijn bios niet meer aan passen voor eventuele overclock maar daar gaat het niet om, ik kan nergens meer bij, geen suppervisor password en wat daar boven staat, de rest wel maar zodra ik daar op enter druk is alle blauw en kan nergens bij,

wie helpt mij.
T.Rogaar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 June 2008, 19:43   #2
xbade
PCM Enthusiast
 
xbade's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 November 2007
Locatie: Tollembeek, Belgium
Berichten: 155
Stuur een bericht via MSN naar xbade Stuur een bericht via Skype™ naar xbade
Standaard

hmm, in het verleden ook eens problemen gehad met de bios, foute tijd, andere bootsequence zonder er ook maar aan te komen. wat bleek bij mij het geval te zijn: een lekkende battery. dus kijk eens naar je battery op je moederbord. haal deze er desnoods eens uit en maak hem eve schoon. Dit zou een mogelijk probleem kunnen zijn.
xbade is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 June 2008, 21:30   #3
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Bios al eens gereset?
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 June 2008, 13:32   #4
T.Rogaar
PCM Enthusiast
 
T.Rogaar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 December 2007
Berichten: 187
Standaard

Hoe reset ik de bios? kan dit kwaad, wat kan er gebeuren dan
T.Rogaar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 June 2008, 13:40   #5
NeetNormaal
PCM Enthusiast
 
NeetNormaal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2008
Locatie: Weert
Berichten: 190
Standaard

Nieuwe batterij doet vaak wonderen...

(staat je tijd in XP/Vista goed?? Dit kan een hint zijn...)

Nieuwe knoopcel (batterij) halen bij computerzaak..

Bios resetten is niet moeilijk, maar je moet het wel weten..

Op je mobo zit ergens een jumpertje die je kunt omzetten.. Dit noemen ze de CMOS jumper geloof ik...

Stroom eraf...
Bios batterij eruit...
Dan circa 15 sec de jumper omzetten, en weer terug natuurlijk..

(PS, als je gaat googlen naar handleiding van je mobo, daar moet het ook in staan...)
NeetNormaal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 June 2008, 18:55   #6
T.Rogaar
PCM Enthusiast
 
T.Rogaar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 December 2007
Berichten: 187
Standaard

was geen jumper te zien wel twee pinnetjes die niet verbonden waren.

Het stroom er af gedaan batterij er uit 5-7min gewacht batterij er weer in op starten en bios geconfigureerd tijd ed. hij doet het weer.

zeer bedankt.

Laatst gewijzigd door T.Rogaar : 11 June 2008 om 08:55
T.Rogaar is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:53.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.