advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 30 September 2009, 12:20   #1
T.Rogaar
PCM Enthusiast
 
T.Rogaar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 December 2007
Berichten: 187
Exclamation Project AMD - wil niet starten

Hallo,

Intel staat bij mij boven aan maar om toch ook eens met amd iets gedaan te hebben heb ik besloten om een systeem te bouwen, alsvolgt:

Moederbord: Foxconn a690vm2ma-RS2H socket am2
CPU: Amd athlon x2 7750 - black edition
Geheugen: 2gb, pqi (niet het probleem)
Voeding: 420w, merkloos, (niet het probleem)

Het probleem is dat hij niet door wil starten, ik krijg geen beeld en ook piept hij niet. Video onboard gebruik ik.

Het beelscherm komt even uit de standby en gaat dan weer terug.

Al geprobeerd heb ik;

Andere voeding, ander geheugen (team xtreem), pci video kaart geplaats en pci-e kaart, bios gereset, ide harde schijf 40gb en 320gb sata.

Niks geen beeld, ben ten einde raad.

Ik vraag mij dus af of het bord deze cpu wel begrijpt :S,,

Ik hoor graag van jullie!!!
__________________
Ga-p35-ds3l (4gb)
E6750@3.32GHz
OCZ 500watt
HD 3850
T.Rogaar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 September 2009, 12:26   #2
honeypot
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 9 October 2008
Locatie: BelgiŽ / Wervik
Berichten: 89
Standaard

Welke BIOS versie heeft je moederbord ?
Heb je al een check gedaan van de ondersteunde processoren voor dit moederbord?
Want volgens mijn weten wordt deze niet ondersteund op een AM2 mobo, maar enkel op een AM2+ deze processor.

Heb juist eens gekeken op de site, en daar staat hij niet op en de meest recentste bios versie van dit mobo is ook al van voor de tijd dat deze cpu er was. Dus deze zal helaas niet ondersteund worden.
__________________
Mobo: GigaByte GA-EX58-EXTREME CPU : Intel? Core i7-965 Extreme Edition Memory: GeiL 6 GB DDR3-1333 Tri-Kit (Retail, GU36GB1333C6TC)
Graka : 2x Sapphire HD4870 X2, 1x Optiarc DVD+RW/dl en 1x LG GGW-H20L 6x Blu-ray Writer SATA, HDD 1x WESTERN DIGITAL Velociraptor 300GB en 2x SAMSUNG SpinPoint 1TB

Cases : Antec Performance One P190
OS: Dual Win Vista Enterprise SP1 en Win XP Pro SP3
Bev.: Windows def en Eset Smart Security

Laatst gewijzigd door honeypot : 30 September 2009 om 12:34
honeypot is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 October 2009, 12:59   #3
T.Rogaar
PCM Enthusiast
 
T.Rogaar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 December 2007
Berichten: 187
Standaard

Heb inmiddels andere processor en hij start nu wel op, maar nu reageert de bios heel erg traag en start hij niet verder als het postscreen waarin hij alles detecteerd.

Ook in het geluid van de opstart piep zit een verforming.

Soms wil ie niet eens opstarten.

Denk dat er een andere bios batterij in moet.

Wat zeggen/denken jullie,

__________________
Ga-p35-ds3l (4gb)
E6750@3.32GHz
OCZ 500watt
HD 3850
T.Rogaar is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:36.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.