advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 23 July 2009, 21:45   #1
basics
Just Joined!
 
Geregistreerd: 5 August 2006
Berichten: 36
Standaard Geen slaapstand op laptop

Ik heb op mijn laptop win xp pro NL geinstalleerd.

Nu heb ik echter geen slaapstand als optie beschikbaar.Ik begrijp dit niet. Op alle pc's die ik beheer met Xp en ook mijn eigen is dit gewoon onder start/afsluiten beschikbaar. Maar hier niet. Alleen:
- Uitschakelen
- Opnieuw opstarten

De optie 'standby' is ook grijs.( Normaal kun je met CTRL alsnog Slaapstand oproepen)
Onder energiebeheer zoek ik de optie 'Slaapstand' om evt te activeren, maar die is er niet.

Hoe kan dit en hoe los ik het op?

(Hiervoor was Vista geinstalleerd en daar werkte slaapstand/standby prima. Alleen andere zaken weer niet, vandaar weer XP )
basics is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 July 2009, 21:56   #2
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
ga naar het configuratiescherm en onder Energiebeheer kun je de
slaapstand aanzetten of je moet te weinig diskspace hebben.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.

Laatst gewijzigd door Piet Koenen : 23 July 2009 om 21:58
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 July 2009, 22:24   #3
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Je hebt de ACPI drivers voor je moederbord waarschijnlijk nog niet geladen. Doe dat alsnog, zoek bij de fabrikant van je laptop alle drivers die voor XP bedoeld zijn en installeer die.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 July 2009, 23:19   #4
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
dit gaat over Wndows XP en hoort dus niet onder het Vista stukje.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 July 2009, 12:03   #5
basics
Just Joined!
 
Geregistreerd: 5 August 2006
Berichten: 36
Standaard

Dank voor alle reacties.
Het installeren van de drivers van de Cd was de oplossing!
basics is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 July 2009, 12:40   #6
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
goede leer voor de volgende keer en goed dat Ed daar aan dacht.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:56.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.