advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Software, Games & OS > Tools

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 28 August 2009, 09:48   #1
Gogoe
Just Joined!
 
Geregistreerd: 28 August 2009
Berichten: 7
Standaard trager internet uitproberen

Ik zoek een programmaatje om te weten hoe hard het mij zou storen als mijn internetsnelheid van 6 naar 4 mbps vertraagd wordt, dus niet om mijn huidige snelheid te testen. Kent iemand hier een goed stukje freeware voor??

Dank u
Gogoe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 August 2009, 10:29   #2
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Waar gebruik je de internet verbinding hoofdzakelijk voor.?

- Gewoon internetten en af en toe downloaden.
- Of juist veel downloaden.

Want met gewoon internetgebruik zal je het verschil tussen 6 en 4 Mbp/s niet zo gauw merken.
Het verschil merk je pas als je veel download.

Met het programma netliniter kan je de snelheid instellen, dus test het hier eens mee uit.

http://www.netlimiter.com/

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 August 2009, 10:38   #3
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Moment, ik krijg de indruk dat hier een misvatting dreigt op te spelen.

Vermoedelijk heb je een 20Mb of T12 (adsl) abonnement o.i.d. en wil je kijken of je de kosten omlaag kunt krijgen omdat je toch die snelheid niet haalt.

Let op: als je nu bijv. slechts 6Mb van de 20Mb haalt, is het zeker niet waarschijnlijk dat je straks daadwerkelijk 4 van de 4Mb zult halen na een downgrade, eerder 3 (of minder).

Laat maar even weten of ik warm ben.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 August 2009, 11:39   #4
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Vergeet de upload snelheid niet. Die heeft veel meer invloed op "smooth surfing".
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 August 2009, 11:39   #5
Gogoe
Just Joined!
 
Geregistreerd: 28 August 2009
Berichten: 7
Standaard

ik zal maar eens beginnen met de 2 internetabbonementen waartussen ik twijfel (dat zal al veel duidelijk maken):
1 telenet comfortnet (nu)->4gb, 6mbps
2 telenet basicnet (xl)->5gb, 4mbps

het internet wordt vooral gebruikt voor standaard surfen en mail, af en toe en filmpje en een kleine download (enkele mp3 liedjes).

ik heb zonet netlimiter opgezocht en ik zie dat dit geld kost, of vergis ik mij hierin. ik zou graag een stukje freeware hebben, en als het mogelijk is liefst zonder installatie, want mijn harde schijf staat nu al vol en ik wil geen problemen met (de-)installatie etc

bedankt allemaal

Laatst gewijzigd door Gogoe : 28 August 2009 om 11:43
Gogoe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 August 2009, 11:40   #6
Gogoe
Just Joined!
 
Geregistreerd: 28 August 2009
Berichten: 7
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eNdEmiOn Bekijk bericht
Vergeet de upload snelheid niet. Die heeft veel meer invloed op "smooth surfing".

deze is gelijk bij beide abbonementen
Gogoe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 August 2009, 11:54   #7
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Citaat:
ik zal maar eens beginnen met de 2 internetabbonementen waartussen ik twijfel (dat zal al veel duidelijk maken):
1 telenet comfortnet (nu)->4gb, 6mbps
2 telenet basicnet (xl)->5gb, 4mbps
Op de website van Telenet is basicnet maar 1mbps, en heeft deze een datalimiet van 1GB.

Waar kijk je niet voor een andere ISP zoals b.v. Tele2, dan heb voor minder abonnementskosten nog een betere verbinding ook.
http://www.tele2.be/nl/internet/

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 August 2009, 13:45   #8
Gogoe
Just Joined!
 
Geregistreerd: 28 August 2009
Berichten: 7
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Maxstar Bekijk bericht
Op de website van Telenet is basicnet maar 1mbps, en heeft deze een datalimiet van 1GB.

Waar kijk je niet voor een andere ISP zoals b.v. Tele2, dan heb voor minder abonnementskosten nog een betere verbinding ook.
http://www.tele2.be/nl/internet/

Groet Maxstar
Het gaat over basicnet XL (zit in sommige 'shakes');

en werkt tele2 met de telenetlijnen, zodat we geen hele nieuwe installatie nodig hebben? Ik ben namelijk voor mijn vader aan het zoeken en die wil echt zo weinig mogelijk werk en veranderingen.

Ik vraag mij eigenlijk gewoon af of de goedkoopste shake 'shake' in de categorie internet & telenefonie (zie overzicht shakes) beter is dan hetgene wat tov nu qua internet, want het weinige extra budget (die 1gb), zou toch wel goed van pas komen, maar ik vraag mij af of ik niet te veel zou lijden onder de downloadssnelheidvermindering?

en nogmaals bedankt
Gogoe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 August 2009, 14:27   #9
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Je kunt toch gewoon je tel nr invoeren op tele2.be en dan krijg je vanzelf te zien wat mogelijk is.
Zo te zien zou het wel moeten kunnen.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 August 2009, 14:38   #10
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Ik zou zelf geen telenet nemen veels te duur voor zo'n abbo in vergelijking met Nederland.

Maar hebben ze in Belgi? geen Kabel ISP's dan?

Maar was Caiway ook niet in Belgi? mogelijk.???
http://www.caiway.nl/site/nl/particulier/internet

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:33.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.