advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 22 February 2009, 16:22   #1
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard PDF printer

Ik zoek een pdf printer die het papier formaat zelf kiest.
Momenteel gebruik ik CutePDF, waar je handmatig eigen papierformaat kan kiezen. Maar dit is zo omslachtig.
Is er geen tool zodra je een tekening pdf-print dat deze het formaat aanhoudt van invoer?
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 February 2009, 16:32   #2
StevenT
PCM Lord
 
StevenT's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 March 2008
Locatie: The Amsterdamn.....
Berichten: 2.409
Stuur een bericht via Skype™ naar StevenT
Standaard

Is dat niet gewoon schalen naar papierformaat?
__________________



AMD Athlon64 X2 5200+ 2048 DDR2 Nvidia GeForce 8600GTS 320 GIG


StevenT is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 February 2009, 16:35   #3
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Nee, ik wil het precies andersom.
De tekening moet op schaal blijven.
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 February 2009, 16:53   #4
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

http://www.bullzip.com/products/pdf/info.php
Blackey,
is dit niets voor je? Free en Nederlands ik weet niet of het aan jouw eisen voldoet maar je zou eens kunnen kijken.
Groet Piet.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 February 2009, 17:01   #5
StevenT
PCM Lord
 
StevenT's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 March 2008
Locatie: The Amsterdamn.....
Berichten: 2.409
Stuur een bericht via Skype™ naar StevenT
Standaard

En je kan dat toch instellen bij je printer? en dan kan je toch ook opgeven wat de overlap moet zijn??
__________________



AMD Athlon64 X2 5200+ 2048 DDR2 Nvidia GeForce 8600GTS 320 GIG


StevenT is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 February 2009, 17:47   #6
damass
PCM Lord
 
damass's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 July 2005
Locatie: At home
Berichten: 983
Stuur een bericht via MSN naar damass
Standaard

ja, je kunt toch gewoon bij printer eigenschappen de waardes opgeven? Of doel je erop om je PDF "blaadje" op een bepaalde grootte te maken?
__________________
2GB Damass kaart
damass is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 February 2009, 08:32   #7
mathijsie
PCM Lord
 
mathijsie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 February 2006
Locatie: Vlakbij Nijmegen, Gelderland
Berichten: 2.004
Standaard

Hij bedoelt denk ik dat het PDF document dezelfde grootte heeft als het originele document, en dat deze dus niet aangepast wordt aan de "papiergrootte" van de PDF.
__________________
Wie het kleine niet leert, doet het grote verkeerd.
mathijsie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 February 2009, 12:03   #8
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Yes..
Ik moet soms een tekening op pdf opslaan. Hier wordt veel andere afmetingen gebruikt, maar het is zo omslachtig om het formaat naar eigen smaak aantepassen.
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 February 2009, 12:29   #9
StevenT
PCM Lord
 
StevenT's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 March 2008
Locatie: The Amsterdamn.....
Berichten: 2.409
Stuur een bericht via Skype™ naar StevenT
Standaard

Oke, als ik het dus nu (eindelijk) goed begrijp. dan maak jij een tekening op bv A3 en wanneer je hem via pdfprint komt hij er anders uit?

Met wat voor programma teken je dan?
__________________



AMD Athlon64 X2 5200+ 2048 DDR2 Nvidia GeForce 8600GTS 320 GIG


StevenT is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 February 2009, 12:53   #10
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Ik teken met AutoCAD en het papierformaat kan varieren tussen een A0 en A3. In andere gevallen ook weer groter als een A0.
Soms moet ik de tekening aanleveren als pdf.
Ik vind het dan netjes om het pdf-formaat aantepassen aan de tekening-formaat.
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:45.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.