advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 9 July 2009, 09:57   #1
REET
PCM User
 
REET's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 April 2008
Berichten: 137
Standaard Server energiegebruik-warmte

Binnenkort kopen we een Imac en mag ik met de oude pc doen wat ik wil. Nu ik wou er een web/torrent/print-servertje van maken. En omdat ik er toch vnc wou opzetten heb ik de gpu niet nodig dus ik vroeg me af scheelt dat nu in energie gebruik als ik de floppie/DVD-lezer/CD-Brander en gpu er uit haal?
Ik wil die op de zolderkamer zetten maar omdat die boven mijn kamer ligt ( niet gescheiden door een muur maar dat is nogal ingewikkeld ) heb dus geen zin om constant het lawaai van de pc te horen dus ik wou alle fans uit de pc slopen (behalve die van de voeding natuurlijk) en een GROOT rooster maken in de kast. Maar zou de pc dan niet over hitten?
REET is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 July 2009, 11:17   #2
skees
PCM Guru
 
skees's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 February 2008
Berichten: 361
Standaard

lijkt me niet handig als je de fan van de CPU afhaalt want dan kan je server al snel gaan roken. (tenzij je CPU passief is gekoeld maar dat is meestal niet bij de wat oudere computers)

overheated CPU
CPU explosion
__________________
Sony Vaio VGN-NR 21 S/S | Core 2 Duo T5450 @ 1,6GHz | NVIDIA GeForce 8400M GT | DVD?RW Dual Layer | 2048 MB DDR2 | 250 GB (5400 RPM, Serial ATA) | 802.11a/b/g/Draft-N

http://h.imagehost.org/0519/download_car_wouldn_t.png

Laatst gewijzigd door skees : 9 July 2009 om 11:22
skees is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 July 2009, 11:36   #3
Marc H
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 3 November 2008
Berichten: 93
Standaard

Zonder GPU kan je pc niet opstarten. Je kan wel de kaart vervangen door een simpele kaart, die minder stroom verbruikt.
Marc H is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 July 2009, 11:45   #4
skees
PCM Guru
 
skees's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 February 2008
Berichten: 361
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Marc H Bekijk bericht
Zonder GPU kan je pc niet opstarten. Je kan wel de kaart vervangen door een simpele kaart, die minder stroom verbruikt.
ik denk dat je GPU en CPU door elkaar haalt. Wat ik hierboven beschreef was dat het niet slim was om de fan van de CPU eraf te slopen omdat hij dan gaat roken.

NB. servers (en computers) starten wel op zonder GPU alleen je kunt niets zien dan. Alleen via het netwerk via een andere computer.
rackservers hebben zelfs geen GPU
__________________
Sony Vaio VGN-NR 21 S/S | Core 2 Duo T5450 @ 1,6GHz | NVIDIA GeForce 8400M GT | DVD?RW Dual Layer | 2048 MB DDR2 | 250 GB (5400 RPM, Serial ATA) | 802.11a/b/g/Draft-N

http://h.imagehost.org/0519/download_car_wouldn_t.png

Laatst gewijzigd door skees : 9 July 2009 om 11:51
skees is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 July 2009, 12:01   #5
REET
PCM User
 
REET's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 April 2008
Berichten: 137
Standaard

Ik dacht eraan om de pc hier in tebouwen het mobo past er net in. Wel heel stom dat de Imac pas na de vakantie komt
Kheb een pentium 4 dus vogens toms hradware zou het moeten lukken

Laatst gewijzigd door REET : 9 July 2009 om 12:09
REET is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 July 2009, 15:16   #6
Marc H
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 3 November 2008
Berichten: 93
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door skees Bekijk bericht
ik denk dat je GPU en CPU door elkaar haalt. Wat ik hierboven beschreef was dat het niet slim was om de fan van de CPU eraf te slopen omdat hij dan gaat roken.

NB. servers (en computers) starten wel op zonder GPU alleen je kunt niets zien dan. Alleen via het netwerk via een andere computer.
rackservers hebben zelfs geen GPU
Testje: zet je pc uit. open je pc en haal je videokaart eruit. probeer hem op te starten. wedden dat hij alleen maar piept en niet doorstart?

Servers hebben wel degelijk een videokaart aan boord, wat grote Sun/ IBM machines daargelaten. Maar die valen dan in de catagorie Mini of groter. Dat er soms alleen maar een aansluiting opzit voor een terminal server of een drac/ilo board gebruiken is een ander verhaal. We hebben het hier niet over een server, maar over een consumenten PC. En die booten niet zonder een videokaart.
Marc H is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 July 2009, 15:32   #7
skees
PCM Guru
 
skees's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 February 2008
Berichten: 361
Standaard

k zal eens testen op een oud bakje

booten met 2 verschillende videokaarten doet hij niet dat weet ik wel
__________________
Sony Vaio VGN-NR 21 S/S | Core 2 Duo T5450 @ 1,6GHz | NVIDIA GeForce 8400M GT | DVD?RW Dual Layer | 2048 MB DDR2 | 250 GB (5400 RPM, Serial ATA) | 802.11a/b/g/Draft-N

http://h.imagehost.org/0519/download_car_wouldn_t.png
skees is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 July 2009, 16:30   #8
Robin Challa
Just Joined!
 
Geregistreerd: 14 August 2008
Berichten: 5
Standaard

Ik heb jarenlang een (linux) server gehad waar ik de videokaart uit had gehaald. Dit werkt dus wel!

Bij het opstarten hoor je wel een paar keer wat gepiep, maar de pc start wel gewoon op.

Groeten,

Robin
Robin Challa is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:17.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.