advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 11 November 2010, 16:11   #1
karel-berkhout
Just Joined!
 
Geregistreerd: 11 November 2010
Berichten: 4
Question imac g3

hallo,
ik heb een oude imac g3. toen ik in de bios probeerde te komen (wou ff kijken of dat kon bij apple) door op f1 enzo te drukken kreeg ik een soort oude modus (nu ziet alles er veel ouder uit) en kan ik bijna niks meer openen. weet iemand hoe ik dit misschien weer terug kan zetten door bijvoorbeeld een bepaalde toets combinatie te gebruiken?

alvast dank
karel-berkhout is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 November 2010, 21:59   #2
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
wat is het OS van deze computer? Is het al N1-9-2-2 ?.
Als je dat weet kun je mischien de firmware updaten.
Controleer dat want vermoedelijk is die met die controle van
jou verandert.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.

Laatst gewijzigd door Piet Koenen : 11 November 2010 om 22:06
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 November 2010, 10:26   #3
gvanvoor
PCM Lord
 
gvanvoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: De gezelligste stad ter wereld: Gent
Berichten: 928
Standaard

Geen ervaring met iets dat ouder is dan een G4 met 10.4, maar ik kan je wel zeggen dat een Mac zelfs geen Bios heeft. Het equivalent heet EFI en ik vermoed dat je daar best afblijft tenzij je heel goed weet waar je mee bezig bent.

Aan volgende link heb je misschien wel iets: http://davespicks.com/writing/progra...keys.html#boot
Mogelijk helpt het om cmd+x ingedrukt te houden tijdens het opstarten.
__________________
If you want to work on your computer: buy a PC. If you want to do work on your computer: buy a Mac.
gvanvoor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 November 2010, 17:49   #4
karel-berkhout
Just Joined!
 
Geregistreerd: 11 November 2010
Berichten: 4
Standaard

het is nu weer normaal,heel erg bedankt
karel-berkhout is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 November 2010, 18:02   #5
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
had je er iets aan gedaan of was het weer goed na een reboot?
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 November 2010, 21:07   #6
karel-berkhout
Just Joined!
 
Geregistreerd: 11 November 2010
Berichten: 4
Standaard

hij deed het weer nadat ik tijdens het opstarten cmd+x had ingedrukt.
groet karel
karel-berkhout is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 November 2010, 22:22   #7
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Karel,
OK, goed dat het gelukte.
Succes!
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 November 2010, 12:26   #8
karel-berkhout
Just Joined!
 
Geregistreerd: 11 November 2010
Berichten: 4
Standaard

ja, bedankt!
groet karel.
karel-berkhout is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:27.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.