advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 25 March 2012, 19:15   #1
_S_d_
Just Joined!
 
Geregistreerd: 10 October 2010
Locatie: Oostend
Berichten: 14
Question Max ram overschrijden??

Kan er meer ram in een pc dan maximaal aangegeven?

Laatst gewijzigd door _S_d_ : 14 December 2014 om 11:47 Reden: ...
_S_d_ is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 March 2012, 01:25   #2
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Denk niet dat 1GB gaat werken.
Zo heb ik bv deze waarschuwing nog kunnen vinden naast dat er vrij duidelijk staat dat er max 512MB aan ram in kan.
Citaat:
Although it is physically possible to install more memory, the system will only recognize the maximum listed. Installing more memory may cause major problems. Consult the system's manufacturer for more information.System only supports four rows of PC133. More than that and the memory will run at 100MHz. For example a double sided and two single sided PC133 modules would use 4 rows. If you install another PC133 module in there, the memory will all run at 100MHz.
Trouwens win7 + maar 512MB ram, ik zou het niet doen. Dan is je pc constant met de page file bezig wat natuurlijk de snelheid van een pc alles behalve bevordert. Zelfs voor XP is 512 weinig. Win 7 idled gem tussen de 1~1.5GB, XP rond de 700MB. Of je moet een of andere uitgeklede versie gebruiken maar dan loop je vaak toch wel weer tegen zaken aan die eruit gesloopt zijn.

Wat wil je trouwens met die pc gaan doen? Lijkt me dat er tegenwoordig niet zo gek veel meer mee is aan te vangen. Ik weet niet precies om welke hardware het verder gaat maar als je je bedenkt dat je toch zeker 400MHz nodig hebt om een DVD'tje fatsoenlijk af te kunnen spelen valt denk ik een eventuele media center doos af. Beetje browsen tegenwoordig slurpt heel wat ram dus zelfs dat zal met moeite gaan lijkt me. Wat blijft er dan nog over, niet veel iig.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 March 2012, 14:02   #3
obi-wan-kenobi
PCM Lord
 
obi-wan-kenobi's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 August 2006
Berichten: 1.832
Standaard

Ik zou geen Win 7 proberen op een Pentium III, wat is er trouwens mis met XP voor een dergelijke verouderde PC?
obi-wan-kenobi is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 March 2012, 17:05   #4
ktf
PCM Lord
 
ktf's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 June 2005
Locatie: Achter mijn notebook
Berichten: 1.207
Stuur een bericht via MSN naar ktf
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Stijn Desplenter Bekijk bericht
Geen enkele manier op RAM up te daten?
Nieuw moederbord kopen. Met dit moederbord: nee. Daar komt nog eens bij dat dergelijk oud geheugen vaak duurder is dan een nieuwe (simpele) computer. Ik zou naar een nettop (MSI Wind ofzo) kijken, dat is all-in misschien nog wel goedkoper.
__________________
Don't worry, be happy.

Laatst gewijzigd door ktf : 26 March 2012 om 17:08
ktf is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 March 2012, 23:52   #5
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Je komt altijd wel toe het is alleen zo dat wanneer de ram capaciteit overschreden wordt er naar het virtuele geheugen wordt gegrepen. En dat is gewoon een stukje vd HD welke tientallen keren langzamer is dan ram geheugen. En ja de HD is toch altijd al de hoofd vertragendefactor geweest in PC's. Daarom lijkt een pc die voorzien is van een SSD ook te "vliegen" in vergelijk. Dus als het ff kan zeker voor 512MB gaan.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 March 2012, 21:13   #6
gen3
PCM User
 
gen3's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 November 2009
Locatie: O-Vl
Berichten: 125
Standaard

Haal die lage ram latjes er even uit en kijk of er een bedrijf naam opstaat
(bvb) kingston.

Bekijk ook even hoeveel ram kaart slots je hebt (2 of 4) laat me iets weten.
Heb je bvb 4 slots, dan kan je bvb 4 ram kaarten van 1 gig instaleren
Dan heb je 4 Gigabyte, dit zal je PC wel sneller maken.

Wat anderen ook zeggen.
Maar als je een oude PC gebruikt zou ik graag willen weten welke
processor je PC bevat, ook dit is belangrijk.

Ik kan moeilijk een antwoord geven zonder meerdere info.
Wil je maar 2 gig ram geheugen en heb je 4 slots?
Overlap dan elke ram kaart.
BVB sluit je eerste ram kaart in slot 1 en de tweede in slot 4.
__________________
Don't die wondering
gen3 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 April 2012, 13:46   #7
wolter
PCM Newbie
 
wolter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 May 2010
Berichten: 70
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gen3 Bekijk bericht
Haal die lage ram latjes er even uit en kijk of er een bedrijf naam opstaat
(bvb) kingston.

Bekijk ook even hoeveel ram kaart slots je hebt (2 of 4) laat me iets weten.
Heb je bvb 4 slots, dan kan je bvb 4 ram kaarten van 1 gig instaleren
Dan heb je 4 Gigabyte, dit zal je PC wel sneller maken.

Wat anderen ook zeggen.
Maar als je een oude PC gebruikt zou ik graag willen weten welke
processor je PC bevat, ook dit is belangrijk.

Ik kan moeilijk een antwoord geven zonder meerdere info.
Wil je maar 2 gig ram geheugen en heb je 4 slots?
Overlap dan elke ram kaart.
BVB sluit je eerste ram kaart in slot 1 en de tweede in slot 4.
Goed lezen 4 GB kan niet want het moederbordje ondersteund een max. van 512 Mb (een halve GB dus) maar met die bijna 1000 Mhz processor en 192 Mb geheugen kan je prima XP mee draaien en surfen en muziek luisteren met bijvoorbeeld Winamp das een lekkere lichte player en office lukt ook wel voor bijv. administratie. Als je niet alles te gelijk doet gaat dat prima. Dus biiv. muziekje via winamp op achtergond en dan surfen dus als je houd aan max. 2 dingen te gelijk is dat PC je best wel geschikt.
__________________
Luister? Just dubbelklik -> http://nationaal-fm.com:8000/listen.pls
wolter is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:05.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.