advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Software, Games & OS > Linux

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 26 June 2008, 18:04   #11
rvanherk
PCM Enthusiast
 
Geregistreerd: 9 August 2006
Berichten: 175
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timmeltie Bekijk bericht
OpenSuSe ziet er wel tof uit, maar je hebt er 512MB RAM voor nodig. Als je PC op het minimum aantal RAM zit draaien besturingssystemen niet goed
De requirements voor openSUSE en Ubuntu zijn vergelijkbaar, openSUSE start standaard misschien een paar extra opties maar het verschil tussen beide is minimaal. Minimum voor openSUSE is 256 (inderdaad, aanbevolen 512 of hoger).
http://en.opensuse.org/Sysreqs
https://help.ubuntu.com/community/In...emRequirements

Ik zag vandaag een blog post over de extra opties die openSUSE start, mischien interessant om eens naar te kijken.
http://moosy.blogspot.com/2008/06/ub...-opensuse.html
rvanherk is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 June 2008, 20:46   #12
timmeltie
PCM Lord
 
Geregistreerd: 3 May 2006
Berichten: 1.643
Standaard

Mwa ik heb eigenlijk geen zin meer om een andere Linux distro te proberen, sorry..
timmeltie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 June 2008, 22:49   #13
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Dat mag uiteraard.

Ik zeg alleen dat je naar een prompt hebt zitten staren. Dat is net als Windows (XP, Vista) installeren, opstarten in DOS modus, een kwartier wachten en dan klagen dat het niks doet.

Misschien heb je (per ongeluk) geen X-Windows ge?nstalleerd of default runlevel op een getal waarbij nog geen X wordt gestart. Probeer 's in te tikken: startx
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 June 2008, 22:52   #14
timmeltie
PCM Lord
 
Geregistreerd: 3 May 2006
Berichten: 1.643
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EdP Bekijk bericht
Dat mag uiteraard.

Ik zeg alleen dat je naar een prompt hebt zitten staren. Dat is net als Windows (XP, Vista) installeren, opstarten in DOS modus, een kwartier wachten en dan klagen dat het niks doet.

Misschien heb je (per ongeluk) geen X-Windows ge?nstalleerd of default runlevel op een getal waarbij nog geen X wordt gestart. Probeer 's in te tikken: startx
Beetje laat, mijn harde schijf is Linux-vrij
En ik ga morgen weg op vakantie(YAY ), dus ik kan niet even snel Xubuntu downen.
timmeltie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 June 2008, 09:28   #15
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Ik zou zeggen een hele fijne vakantie timmeltie...
Dus na de vakantie weer met frisse moed linux installen

Groet Maxstar
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 June 2008, 22:18   #16
analog_
PCM Guru
 
analog_'s schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 June 2006
Berichten: 490
Standaard

Ik begrijp de frustratie overigens volledig dat je soms het van het ene probleem naar het andere gaat met linux. In windows heb je dat minder omdat ik vermoed dat je daar meer ervaring mee hebt. Je bent immers een 'windows-kind' toch? (doorstreep waar ik fout ben )

Over het probleem van de screenshot, dat is busybox een super light versie van de console met een zeer beperkte aantal commandos. De oorzaak dat je na het booten daarin komt is bijvoorbeeld dat je root partitie veranderd is (hardeschijf van master/slave kanaal verplaatst ?) of dat de root parameter in grub foutief is. Dat kan ??n van de oorzaken zijn in ieder geval, maar het lijkt mij niet erg ontopic om in dit ene specifieke probleempje op te gaan.
__________________
Geeksex:Mag mijn patchkabel in jouw patchpanel ?
analog_ is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 June 2008, 14:40   #17
-GuidO-
PCM Newbie
 
-GuidO-'s schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 May 2008
Berichten: 94
Post RE:Nooit Meer Linux

Ik heb Ubuntu, Linspire en Knoppix geprobeert op Virtual Pc 2007 en bij allemaal mislukte de installatie. Maar het kan ook aan het ingestelde geheugen van Mijn Virtuele Pc'tje liggen...
-GuidO- is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 June 2008, 17:07   #18
Maxime
PCM Guru
 
Maxime's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 May 2006
Berichten: 347
Standaard

Ik ben het eigenlijk wel met de stelling eens!

Ik had op mijn Asus EEE PC 900 Linux Xandros staan (standaard geleverd bij 20gb versie), dus dan zou je dom zijn als je de 12gb XP versie zou kopen voor zelfde prijs...

10min effe mee gespeeld, vervolgens XP erop gezet dmv bootable USB XP installatie.
... en echt wat een enorm verschil! ik voelde dat ik zoveel miste en te kort kwam als Xandros gebruiker, echt iets voor mensen die nog nooit met een pc gewerkt hebben zo simpel ziet de interface eruit,.. voor of juist voor de experts die dingen erop kunnen programmeren.
__________________
Heb jij je pc gemodd? post hem hier: http://forum.pcmweb.nl/showthread.php?t=6455
Maxime is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 July 2008, 14:44   #19
venzent
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 16 October 2007
Berichten: 93
Standaard

Nou, zal ook maar weer eens wat aktiever op dit forum worden
Ik heb al heel veel distro's gebruikt:
Fedora Core 4/5/6/7
Suse 10.0 (ofzo)
Kubuntu
Mandriva
etc etc

Als het draait, smoelt het wel leuk voor een gratis OS, maar een hoop programma's die ik op windows draaide zijn niet uitgebracht voor Linux, en de alternatieven boden net niet dezelfde functionaliteit die de progs op Windows leveren. Als alles draait, ok, maar krijg geen ellende, want dan is het zoeken en tig commando's draaien om het te kunnen fixen.
Ik ben geen leek op IT-gebied, ben nu al ruim 10 jaar werkzaam in de IT, waarvan de laatst 6-7 jaar als Systeembeheerder in flink grote omgevingen.
In mijn beleving is Linux leuk als hobby, maar niet als serieus OS op de desktop markt. Op de servermarkt is het zeker een goede kandidaat, maar daar gaat dit topic niet over

Just my 2 cents.
venzent is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 July 2008, 19:17   #20
wandarooze
PCM Lord
 
wandarooze's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 March 2007
Locatie: bij de grens B - NL .Peer Limburg (B)
Berichten: 1.343
Standaard

Niet helemaal mee eens.
Je kunt Ubuntu Hardy als volwaardige desktop OS zien en gebruiken.
Maar nu komt het .....wat wil je doen met dat besturings systeem.
Of beter - wat doet en wilt U met Uw Computer.
Mijn voorbeeld ...Ik wil op Internet surfen en zo veilig mogenlijk.(Firefox)
Ik pruts een beetje met fotos licht bewerken etc heel simpel (gimp).
Een beetje muziek horen en eventueel bewerken - idem met videoclips .
Soms eens een paar You tube flash filmpjes bezien powerpoints etc.
DVD bekijken.
Met mijn bekende een boompje opzetten (dus chatten).
Een mailtje verzenden en ontvangen.
Een berichtje schrijven als pdf opslaan en versturen en nog wat pruts.
Dat alles gaat UITSTEKEND met bv Ubuntu Hardy of Suse 11 en mandrive , Fedora - PCLinuxOS etc.
A ja voor de zoveelste keer :Een perfect OS bestaat niet en zal ook nooit bestaan.
Grtz Tom.
__________________
Linux User #456621#
https://sites.google.com/site/wandasblogxubuntu/home

Laatst gewijzigd door wandarooze : 8 July 2008 om 19:20
wandarooze is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:14.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.