advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 5 April 2007, 18:11   #1
noeltouw
Just Joined!
 
Geregistreerd: 28 February 2007
Berichten: 11
Standaard Help xp installeren

Hoi,

Ik had eerst windows vista op mij pc staan maar bleek dat het egt k*t was.
Nu wil ik dus terug op windows xp dus ik mij cd erin gestopt opnieuw opgestart geboot vanaf cd netjes me schijf helemaal geformateerd en probeer hem erop te zetten alles gaat goed formateren gaat goed setup bestanden kopieren gaat goed en dan moet ie opnieuw opstarten dat doet ie ook prima en krijg het windows xp logo te zien met dat blauwe balkje(Hep windows xp pro sp2 bij home eidtion is dit groen als je niet de sp2 versie hept)En dan is ie daar mee klaar.Dan krijg ik een leeg zo soort kleur blauw deze dus met een muis erop(de computer muis dus)en dan blijft ie daar de hele tijd op staan normaal gesproken moet ie nu dus gaan installeren maar dat doet ie niet.Ik kan nu egt niets meer ja heb een 2e harde schijf hep ik ook proberen xp erop te zetten zelfde resultaat.

Weten jullie A.u.b een oplossing .
noeltouw is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 April 2007, 22:10   #2
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Probeer eerst 's opnieuw met alle onnodige hardware verwijderd.
Dus alleen de hoogstnodige hardware erin/eraan laten.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 April 2007, 07:14   #3
shellghost
ModeratorPCM Lord
 
shellghost's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 September 2004
Berichten: 7.036
Standaard

/Offtopic
Topic verplaatst van het Vista forum naar het Vragen forum.
Dit omdat het niet om een Vista vraag gaat.
__________________
Yeah, eindelijk m'n MiTo.
shellghost is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 April 2007, 09:52   #4
wanderer
PCM Guru
 
Geregistreerd: 2 September 2004
Berichten: 326
Standaard

Citaat:
Ik kan nu egt niets meer ja heb een 2e harde schijf hep ik ook proberen xp erop te zetten zelfde resultaat.
Is dit echt een fysieke schijf,of is het een 2e partitie?

Vista schrijft,anders dan XP,de bootloader in de MBR en waarschijnlijk blijf je daar nu last van houden.

Start eens met de XP cd op en geef in de herstelconsole,het commando "fixmbr" (zonder de aanh. tekens).
Soms werkt dit en anders kun je proberen tijdens de installatie de partitie eerst te verwijderen en dan weer opnieuw aan te maken.

Greetz
wanderer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 April 2007, 11:29   #5
noeltouw
Just Joined!
 
Geregistreerd: 28 February 2007
Berichten: 11
Standaard

Wat jij zegt met verwijderen dat hep ik al gedaan en mij tweede schijf is ook een tweede schijf dus geen ruimte van mij c schijf maar is dus een 2e schijf ik ga naar mij herstelconsole en dan vraagt ie om een administratie w8woord normaal is dat enter omdat ik er geen hep maar dan zegt ie dat ie fout is dus nu.
noeltouw is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 April 2007, 11:54   #6
wanderer
PCM Guru
 
Geregistreerd: 2 September 2004
Berichten: 326
Standaard

1.Staan er nog meer partities op de schijf?Zoja,mogen die er dan ook af?

2.Wat voor schijf is het,IDE of een SATA.

3.Heb je ook geprobeerd wat EdP aangaf,alles afkoppelen wat bij de installatie niet nodig is.
wanderer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 April 2007, 12:48   #7
noeltouw
Just Joined!
 
Geregistreerd: 28 February 2007
Berichten: 11
Standaard

1.Liever niet maar als ik die ook moetverwijderen dan moet het.

2.Een ide

3.Moet ik me pc kast open halen en normaal installerde die altijd alles maar sinds ik vista had niet meer.
noeltouw is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 April 2007, 13:46   #8
wanderer
PCM Guru
 
Geregistreerd: 2 September 2004
Berichten: 326
Standaard

Het is wel mosterd na de maaltijd,maar toch even een korte uitleg waarom je nu waarschijnlijk dit probleem hebt.
Zoals ik al eerder aangaf,Vista schrijft,in tegenstelling tot XP,i.v.m de bootloader,info in de MBR.

Als je nu voordat je Vista verwijderde,eerst met VistaBootPro de bootloader had aan gepast,waren er geen problemen ontstaan,dit voor de toekomst.

http://www.vistabootpro.org/

Nu moet de MBR herschreven worden.Soms is gewoon formatteren genoeg,dan weer moet de partite verwijderd worden en weer opnieuw aangemaakt,waardoor er een nieuwe MBR geschreven wordt.Maar het is mij nog steeds niet duidelijk of alle partities verwijderd dienen te worden,voordat het mogelijk is om die nieuwe MBR te laten schrijven.

Ik ga je dus nog niet vragen alles te verwijderen,omdat ik niet weet of dat nodig is en ik ook niet zeker weet of dit wel zal helpen.

Dus om even zeker te zijn,heb je de C partitie echt verwijderd en opnieuw aangemaakt,of heb je alleen geformatteerd?
wanderer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 April 2007, 14:03   #9
noeltouw
Just Joined!
 
Geregistreerd: 28 February 2007
Berichten: 11
Standaard

Ja hep hem echt verwijdert bij dat startmenu en een nieuwe aangemaakt helpt nog niet hep voor zekerheid ook mij 2e schijf verwijdert en aangemaakt krijg wer het zelfde.
noeltouw is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 April 2007, 14:08   #10
wanderer
PCM Guru
 
Geregistreerd: 2 September 2004
Berichten: 326
Standaard

Citaat:
voor zekerheid ook mij 2e schijf verwijdert en aangemaakt krijg wer het zelfde.
Bestaat de 2e schijf,ook uit meerdere partities die je niet kwijt wilt?
wanderer is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:15.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.