advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Software, Games & OS > Vragen en discussies

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 3 January 2011, 07:49   #1
tantewillem
PCM User
 
Geregistreerd: 9 December 2009
Berichten: 116
Standaard dell dimension-8400 herinstaleren met xp

halo.
ik heb hier een klein probleempje.
ik heb een dell dimension-8400 waar ik nu met ubuntu werk maar men broer wilt perse windows. ik had er ubuntu opgezet omdat ik met de normale cd van windows xp (paarse cd die dell meeleverde) deze bevatten geen sata drivers ik naar een site een cdtje halen met sata drivers tot zelf 4 verschillende cd's . en het wou allemaal niet baten hij zij nog altijd dat er geen hardeschijven waren . hoe kan ik op men pc toch xp krijgen ter info er is niets met de hardeschijf want ubuntu draait er op als een zonnetje (excuses voor verkeerd plaatsen maar er stond nergens xp)

Laatst gewijzigd door tantewillem : 3 January 2011 om 08:04
tantewillem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2011, 08:12   #2
Hans60
PCM Enthusiast
 
Geregistreerd: 1 February 2010
Berichten: 193
Standaard

Als je de (correcte) drivers voor de SATA-controller op een floppy of USB-stick zet kun je deze invoegen tijdens de installatie. Er zal op een gegeven moment gevraagd worden om op F6 te drukken om drivers toe te voegen en dit is het moment waarop je via floppy of USB-stick de drivers voor de SATA controller kunt toevoegen.
Ik zie op de site van Dell zelfs de drivers voor de SATA-contoller staan....
__________________
Een decollet? is als de zon: je mag er naar
kijken maar je moet er niet in staren....

Laatst gewijzigd door Hans60 : 3 January 2011 om 08:16
Hans60 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2011, 08:27   #3
tantewillem
PCM User
 
Geregistreerd: 9 December 2009
Berichten: 116
Standaard

heb ik al geprobeerd op 1 van die 4 cd's gewoon bijgevoegd en dat werkt ook al niry
tantewillem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2011, 09:12   #4
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Topic verplaatst naar Software, Games & OS > Vragen en discussies

Je kan ook eens een XP-CD maken waarop je de s-ata drivers toevoegd doormiddel van nLite.
Hoe je dit kan doen heb ik hier beschreven.

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2011, 09:52   #5
tantewillem
PCM User
 
Geregistreerd: 9 December 2009
Berichten: 116
Standaard

ik zei toch dat ik dat al heb gedaan maar ik heb wat gegoogeld en er was iets dat je in je bios kon doen maar weet niet wat/hoe
tantewillem is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2011, 09:55   #6
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Je kan in de Bios bij sommige moederborden de s-ata controller op de IDE modus inschakelen.
In principe moet een slipstream CD met de juiste drivers ook werken.

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2011, 14:44   #7
Hans60
PCM Enthusiast
 
Geregistreerd: 1 February 2010
Berichten: 193
Standaard

Je moet / kan tijdens de installatie op F6 drukken, dan de cd / floppy / USB-stick met de (uitgepakte) drivers in de PC stoppen en vervolgens bladeren naar de map waarin die drivers staan. Als je ze zomaar ergens op een (installatie)cd bijzet en niet aanwijst waar ze staan zal Windows ze nooit vinden. Je kunt inderdaad (misschien, zeker is dat niet) in het BIOS de SATA-controller in de IDE-modus zetten.
__________________
Een decollet? is als de zon: je mag er naar
kijken maar je moet er niet in staren....
Hans60 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2011, 15:00   #8
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Bij xp kan dat alleen via diskette.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2011, 21:55   #9
krots4
PCM Guru
 
Geregistreerd: 1 January 2007
Locatie: Nederland
Berichten: 447
Standaard

Sterker nog, volgens mij kan er niets meer!

Ik meen te herinneren dat op een Dell-CD informatie staat die onderzoekt of je ook een Dell-PC hebt. Zo nee, dan ook geen installatie met een niet-Dell-CD. Als ik gelijk heb dan kun je alleen een herinstallatie doen met de originele CD die meegeleverd is. En daarnaast zul je dan wellicht die floppy gehad hebben met S-ATA-drivers.
krots4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2011, 22:34   #10
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Andersom dat je een dell cd alleen een dell pc kunt gebruiken. Het is niet zo dat een gewoon xp cd'tje niet in een dell pc te gebruiken is. Met een dell cd hebben we het overigens wel over een restore cd (of meerdere) die dus een image terug zet naar hoe de pc geleverd werd (dus met alle bloatware inclusief). Daarbij gaat het dus niet om een xp installatie cd.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:14.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.