advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Scripting > Scripting

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 6 August 2010, 13:56   #11
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Even gekeken bij phpinfo: Linux srv128 2.6.18-6
Wordt momenteel gehost door one.com. Ik heb voor deze site nog geen naam en host.
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 August 2010, 14:28   #12
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Heb je al geprobeerd om het php bestand in dezelfde folder neer te zetten en dan require("config.php"); ?

Ik veronderstel even dat je de syntax van php wel in orde hebt, want daar heb ik zowat geen kaas van gegeten.

P.S. Linux kent dus wel symlinks, kijk daar even naar. Als je op de server inlogt (bijv. met ftp?) dan moet je het verschil kunnen zien tussen een gewoon bestand/folder en een symbolic link.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 August 2010, 14:39   #13
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Ik heb zelfs het config.php in de betreffende php gekopieerd en dat werkt gewoon.

Als ik met 'FireFTP' icm Firefox aanmeld, zie ik gewone bestanden. Zonder snelkoppeling symbolen of dergelijke.
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 August 2010, 15:35   #14
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Is .. een folder die buiten de docroot valt?
Ik zie geen expliciet antwoord op de vraag
"Heb je al geprobeerd om het php bestand in dezelfde folder neer te zetten en dan require("config.php"); ?"
of ik begrijp je vorige reactie verkeerd.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 August 2010, 16:05   #15
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Aan de php-bestand ligt het niet, want deze heb ik handmatig op de server getest.
Zo net alles in de root gedaan, maar nee... de php en javascript werkt wel los. Alleen de php wordt niet door de js geopend.

Zodra ik met ftp aanmeld kom ik meteen in de root van de server, waar het .htacces bestand bevindt.
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 August 2010, 19:44   #16
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

OK dit gaat mijn petje te boven, hopelijk komt er straks iemand die er meer van weet.

Of je php en javascript elkaar kunt laten aanroepen weet ik niet.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 August 2010, 10:28   #17
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Mij ook, maar in ieder geval bedankt voor je hulp. De tutorial zegt van wel.
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 August 2010, 10:46   #18
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Moet daartoe wellicht op de webserver een instelling worden veranderd om dat mogelijk te maken?
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 August 2010, 16:26   #19
mathijsie
PCM Lord
 
mathijsie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 February 2006
Locatie: Vlakbij Nijmegen, Gelderland
Berichten: 2.004
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EdP Bekijk bericht
Moet daartoe wellicht op de webserver een instelling worden veranderd om dat mogelijk te maken?
Als 't goed is niet, dit is 'gewoon' AJAX, waarbij javascript altijd een HTTP request kan doen, en of dit nou naar een PHP of een HTML pagina gaat maakt dan niet uit.
Bedenk dat "./scripts/link_ordersave.php" niet leidt naar de bovenliggende map, dan moet je "../scripts/link_ordersave.php" (twee punten dus) gebruiken. Overigens is het handiger om het volledige adres als URL in te vullen (dus met http://www. etc).
Als het dan nog niet werkt raad ik je aan de Firebug plugin te installeren in Firefox, hiermee kan je uitgebreide debug informatie verkrijgen en daarmee de fout opsporen.
__________________
Wie het kleine niet leert, doet het grote verkeerd.
mathijsie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 August 2010, 10:05   #20
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Het verschil van 1 of 2 punten weet ik. En met het volledige adres heb ik ook al geprobeerd, maar dit werkt ook niet.
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:25.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.