PCM Forum

PCM Forum (http://forum.pcmweb.nl/index.php)
-   Tools (http://forum.pcmweb.nl/forumdisplay.php?f=58)
-   -   bureauachtergrond icm wallmeerdere schermen (http://forum.pcmweb.nl/showthread.php?t=21689)

BlackiE 30 August 2011 19:55

bureauachtergrond icm meerdere schermen
 
Sinds kort heb ik 2 dezelfde schermen naast elkaar staan. Erg leuk en super handig. De bureaubladachtergrond loopt netjes door, maar meer natuurlijk zou zijn dat de achtergrond niet 'verspringt'. De 2 randen van de schermen zou in het midden van de achtergrond moet worden geknipt.
Dus dat het lijkt dat de randen de achtergrond bedekt. Beetje moeilijk uit te leggen...
Bestaat hier een programma voor? ipv als zelf handmatig te doen.

eNdEmiOn 31 August 2011 02:54

Heb je een ati/amd kaart? Eyefinity ken namelijk wel een optie daarvoor. Daarmee is het mogelijk meer pixels toe te voegen die dan onzichtbaar op de plaats komen van de rand van het scherm.

Filmpje van die functie.
http://www.youtube.com/watch?v=BFMgb3PBkBQ

Geen idee of nvidia een vergelijkbare functie heeft maar ik denk het niet.

BlackiE 31 August 2011 15:32

Ik heb een nVidia kaart.

eNdEmiOn 31 August 2011 15:39

Ik had het mis met nvidia is ook zoiets mogelijk. Hier oa uitleg daarover.
http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/2667
(bij stap 12)

BlackiE 1 September 2011 14:27

Bedankt voor de info, maar deze functie heb ik niet. Waarschijnlijk een te oude kaart (8800GTS 640mb). Zo net ook de nieuwste drivers ge?nstalleerd.

eNdEmiOn 1 September 2011 16:09

Welk OS heb je? Vista of 7 is vereist. De 8800 serie wordt wel genoemd als kaarten waarmee het mogelijk is maar misschien dat ze ook onderscheid maken tussen G80 en G92 (512MB versies) kaarten en dat het dus pas werkt va G92.

BlackiE 1 September 2011 16:49

Windows 7 heb ik. Het gaat idd om de G80.
Ik lees net:
Citaat:

Please note: NVIDIA 3D Vision Surround and NVIDIA Surround does not support a two display surround configuration. Both NVIDIA 3D Vision Surround and NVIDIA Surround require three supported displays as defined in the system requirements above.
dus.... het werkt niet. Misschien dat er een programma bestaat, die dit kan.

eNdEmiOn 1 September 2011 17:32

Het probleem is als je het via een tool zou doen de kans erg groot is dat het renderen vd frames via de cpu geregeld wordt. Wat natuurlijk hartstikke traag is.

Als je trouwens gamer bent lijkt me het bezel correction gebeuren niet handig want dan ben je sowieso aan 't werken met een instelling die beide schermen als 1 laat gelden. Dus dan zouden je games een zwarte balk in het midden hebben. Misschien dat het precies daarom niet mogelijk is met 2 schermen.

BlackiE 1 September 2011 19:27

Ik game af en toe op de pc, meer op de PS3. Maar met 2 schermen gamen is niet handig idd vanwege dat het midden dan in de rand zit. Dus vandaar dat ik dan maar 1 scherm gebruik.

Het gaat mij meer om de achtergrond van het bureaublad. Vensters vergroten is op deze manier makkelijker. Deze worden nu standaard gewoon 1 scherm vullend ipv 2 schermen. Tenzij Eyefinity daar rekening mee heeft gehouden..

eNdEmiOn 1 September 2011 20:40

Als je vensters gaat maximaliseren over 2 schermen heb je toch weer hetzelfde probleem van die zwarte balk in het midden!? Of zit ik dan aan een totaal verkeert type vensters te denken (dacht in eerste instantie aan een browser venster).


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:07.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.