PCM Forum

PCM Forum (http://forum.pcmweb.nl/index.php)
-   Windows Vista (http://forum.pcmweb.nl/forumdisplay.php?f=57)
-   -   windows vista en cpu gebruik (http://forum.pcmweb.nl/showthread.php?t=7419)

rrvdputten 17 September 2006 01:45

windows vista en cpu gebruik
 
Heeft iemand dit probleem ook?
Ik heb vista rc1 geinstaleerd, tot daar geen probleem, maar nu komt het.
Ik bemerk een vreemde stottering in vista :confused: . Ik zie dat aan mijn muis aanwijzer en aan diverse dingen, zoals het opstarten van bijvoorbeeld internet exploder :p . Ik ga kijken wat het is. blijkt dat mn cpu gebruik (via taskmanager bekeken) nu ineens tussen de 60 en 100% ligt. Ik weer kijken naar de processen die dit zouden kunnen veroorzaken, maar zie geen afwijkende dingen. Doorgaans ligt het gebruik tussen de 1 en 30 % als er een proces gebruik maakt van de cpu. en dat zie ik dus ook. Ik zie geen proces die dit verbruik rechtvaardigd. Ook de system idle zie ik niet staan dus lijkt het of die verdwenen is. Ik heb zelfs in performance monitor gekeken en zie daar ook het verbruik maar kan niet terug leiden waar dat vandaan komt. :confused:

Heb de video driver geupdate met de beta driver voor vista en die werkt goed.
Heb de soundcard driver geupdate met de beta driver voor vista en die werkt ook goed.

daar ligt het dus ook niet aan.
Nu mijn specs:

Intel p4 3.0 ghz HT processor
Ati Radeon 9800 pro 256 mb videokaart 8x AGP
Soundblaster Xfi platinum
2 gig mem
160 gig SATA HD
Gygabite moederbord met laaste drivers is geen PCI xpres moederbord.

Ik heb echt gezocht naar wat dit kan veroorzaken maar kom er niet uit.
Tijdens het opstarten is het nog goed en de eerste paar seconden gaat het prima maar dan ineens wordt dus mn CPU als een dwaas gebruikt door iets van VISTA. :(
Heeft iemand dit ook? Heeft iemand dit opgelost en zo ja hoe dan?

Chiwa 17 September 2006 16:22

Misschien is 'ie aan het zoeken naar updates.

rrvdputten 17 September 2006 17:57

Nee dat kan het niet zijn want het gebeurt ook als IE niet draait. Vista gebruikt al mn cpu resource maar toont niet waarom en waarmee.

shellghost 18 September 2006 09:26

Volgens mij is dat de indexservice.
Die is alles aan het indexen wat hij op de harddisken kan vinden.
Dit kan, afhankelijk van het aantal harddisks, lang duren.

Chiwa 18 September 2006 19:53

Zeker gezien de laatste typen HD's.

rrvdputten 20 September 2006 16:12

Ik heb het cpu probleem opgelost. Ik had niet gezien dat in mn bios de HT optie op disabled stond. Deze aangezet en poof ineens een zeer groooooot verschil. Nu geen cpu lagg meer.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:39.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.