PCM Forum

PCM Forum (http://forum.pcmweb.nl/index.php)
-   Windows 7 (http://forum.pcmweb.nl/forumdisplay.php?f=70)
-   -   met Winbuilder-Win7PE-samenstellen? (http://forum.pcmweb.nl/showthread.php?t=21931)

4 January 2012 18:00

met Winbuilder-Win7PE-samenstellen?
 
Ik probeer met "Winbuilder" een "WinPE_SE" CD of DVD samen te stellen. Het lukt me langs geen kanten!
Ik heb mijn info opgehaald van:http://reboot.pro/12427/ er is een pdf aanwezig die je kunt downloaden alsook de nodige software.
Pakket voor automatische Windows?-installaties (AIK) voor Windows? 7 http://www.microsoft.com/downloads/n...displaylang=nl
Supplement voor het pakket voor automatische Windows?-installaties (AIK) voor Windows? 7 SP1
http://www.microsoft.com/downloads/n...4-33BC62F02C5D

Windows Automated Installation Kit for Windows 7 Readme

http://technet.microsoft.com/nl-be/l...us,WS.10).aspx

Te dowloaden drivers

http://driverpacks.net/driverpacks/latest

Momenteel ben ik al zover dat als ik de "Winbuilder" open, dat ik dan als source "c:\Program Files\Windows AIK" opgeef.
Daarna geeft hij de melding 'Wimgapi.dll was not found', met dan nog eens een melding "build stopped by script command".
Zover sta ik dus nog maar! Kan iemand me mogelijk helpen?:(

eNdEmiOn 4 January 2012 20:43

Ik weet nog hoe onduidelijk het allemaal was toen ik eens een bartPE disk heb zitten maken met raid drivers en norton ghost erin ge?ntegreerd. Dus meer dan succes wensen zit er van mijn kant niet in ;)

Hoop voor je dat iemand anders er ervaring mee heeft en kan helpen. Maar zodat het topic niet geheel onaangeraakt blijft bij deze. Succes!

5 January 2012 07:15

Zucht!!!!
Ik hoop ook dat er iemand reageert.

eNdEmiOn 5 January 2012 13:03

Heb je trouwens al eens geprobeerd om een gewone win 7 disk als source op te geven?

mscool 5 January 2012 16:23

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door eNdEmiOn (Bericht 139109)
Heb je trouwens al eens geprobeerd om een gewone win 7 disk als source op te geven?

het is wel de bedoeling als je windows 7 dvd gebruikt.

Maar zelf werk ik mee met een andere groep.
http://reboot.pro/13068/.
Deze vind ik persoonlijker makkelijk in gebruik en wij bieden nog steeds ondersteuning aan.

als je nog meer programma kan je die ook downloaden via de programma.

Hier heb je alvast een link naar de installatie programma, en hier voor heb je geen Windows AIK nodig.
http://maxrealqnx.winbuilder.net/Leo..._X86_Setup.exe

Voor verder vragen kunt gewoon contact op nemen met mij.

5 January 2012 18:40

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door mscool (Bericht 139111)
het is wel de bedoeling als je windows 7 dvd gebruikt.

Ik heb vanmiddag "Win7PE_SE_20111020_Small" gebruikt, en deze werkte direct h??l vlot. Maar het resultaat is maar povertjes!
Vanavond pas heb ik je bericht ontdekt en heb je aparte winbuilder gedownload. Tuurlijk ook direct uitgeprobeerd, deze begon vanzelf te werken. Maar na een kwartiertje gaf hij het op! In bijlage vindt je de logfile.
Mogelijk kun jij hier iets van begrijpen, of allicht toch een aanwijzing vinden i.v.m. de oorzaak van falen? Op voorhand al bedankt. Ik denk dat dit de goede uitkomst bied!!
Pech mijn gezipte bijlage is 203kB groot en kan ik dus niet uploaden.

6 January 2012 05:07

Gisteravond heb ik dan toch nog die andere "Winbuilder" geprobeerd de [080].
Deze heeft er 1,5 uur over gedaan en heeft een ISO van 300MB opgeleverd.
Bij het opstarten via deze CD geeft hij altijd de melding dat ik mijn "opstartherstel" moet uitvoeren. Dit heb ik gedaan, maar niets gevonden. Daarna reageerde hij steeds hetzelfde. Mijn logfile is weer 120kB groot en kan ik dus niet uploaden.

mscool 7 January 2012 14:38

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door derocker (Bericht 139121)
Gisteravond heb ik dan toch nog die andere "Winbuilder" geprobeerd de [080].
Deze heeft er 1,5 uur over gedaan en heeft een ISO van 300MB opgeleverd.
Bij het opstarten via deze CD geeft hij altijd de melding dat ik mijn "opstartherstel" moet uitvoeren. Dit heb ik gedaan, maar niets gevonden. Daarna reageerde hij steeds hetzelfde. Mijn logfile is weer 120kB groot en kan ik dus niet uploaden.

Het kan inderdaad heel lang duren, alle projecten begin met een kale windows 7 van af daar gaan zich zelf opbouwen. wanneer dat klaar is, pak hij alle windows 7 bestanden tot een bestand zodat sneller laad en gebruikt kan worden.

300 MB is nog maar weinig, zelf is mij ISO bestand 4 GB groot.

Wat ik merk is aan de project die u heeft gekomen dat je zelf een hoop voorbereiding moet doen. Om eerlijk te zijn zou ik de project waar u mee bezig bent, denk ik dan. niet echt geschrikt voor U.

Al mogen ze een mooie handleiding hebben, moet je toch wat computer ervaring hebben.

Waarom ik vertelde ik met welke groep ik mee bezig was. Omdat onze groep alles in een pakket aanbieden. Alles wat nodig zal hebben, zit al in verwerkt. Bepaalde bestanden van Windows AIK zit al verwerkt onderandere.

Het enigste wat ik moet doen is het aan geven naar de windows 7 DVD of zeggen dat U Windows AIK gebruik. Daarnaast kun U zelf programma toevoegen met de Download knop

een lijst met programma die toe gevoegd kan worden
http://maxrealqnx.winbuilder.net/Leopard/index.html.

Wij beiden ongeveer het zelfde aan als de pakket waar u mee bezig bent.

Met vriendelijk groet,
Mscool

7 January 2012 17:25

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door mscool (Bericht 139131)
300 MB is nog maar weinig, zelf is mij ISO bestand 4 GB groot. Mscool

Bedankt voor je reactie! Ik ga jullie "Winbuilder" nog eens downloaden en toepassen. Ik heb ??k wel de indruk dat deze Winbuilder meer geperfectioneerd is. Tot later, als het me gelukt is dan laat ik zeker nog iets weten. ;)

mscool 7 January 2012 20:17

is goed, anders hoor ik het wel.
veel succes met alles verder.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:12.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.