PCM Forum

PCM Forum (http://forum.pcmweb.nl/index.php)
-   Vragen en discussies (http://forum.pcmweb.nl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Max ram overschrijden?? (http://forum.pcmweb.nl/showthread.php?t=22023)

_S_d_ 25 March 2012 19:15

Max ram overschrijden??
 
Kan er meer ram in een pc dan maximaal aangegeven?

eNdEmiOn 26 March 2012 01:25

Denk niet dat 1GB gaat werken.
Zo heb ik bv deze waarschuwing nog kunnen vinden naast dat er vrij duidelijk staat dat er max 512MB aan ram in kan.
Citaat:

Although it is physically possible to install more memory, the system will only recognize the maximum listed. Installing more memory may cause major problems. Consult the system's manufacturer for more information.System only supports four rows of PC133. More than that and the memory will run at 100MHz. For example a double sided and two single sided PC133 modules would use 4 rows. If you install another PC133 module in there, the memory will all run at 100MHz.
Trouwens win7 + maar 512MB ram, ik zou het niet doen. Dan is je pc constant met de page file bezig wat natuurlijk de snelheid van een pc alles behalve bevordert. Zelfs voor XP is 512 weinig. Win 7 idled gem tussen de 1~1.5GB, XP rond de 700MB. Of je moet een of andere uitgeklede versie gebruiken maar dan loop je vaak toch wel weer tegen zaken aan die eruit gesloopt zijn.

Wat wil je trouwens met die pc gaan doen? Lijkt me dat er tegenwoordig niet zo gek veel meer mee is aan te vangen. Ik weet niet precies om welke hardware het verder gaat maar als je je bedenkt dat je toch zeker 400MHz nodig hebt om een DVD'tje fatsoenlijk af te kunnen spelen valt denk ik een eventuele media center doos af. Beetje browsen tegenwoordig slurpt heel wat ram dus zelfs dat zal met moeite gaan lijkt me. Wat blijft er dan nog over, niet veel iig.

obi-wan-kenobi 26 March 2012 14:02

Ik zou geen Win 7 proberen op een Pentium III, wat is er trouwens mis met XP voor een dergelijke verouderde PC?

ktf 26 March 2012 17:05

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Stijn Desplenter (Bericht 139769)
Geen enkele manier op RAM up te daten?

Nieuw moederbord kopen. Met dit moederbord: nee. Daar komt nog eens bij dat dergelijk oud geheugen vaak duurder is dan een nieuwe (simpele) computer. Ik zou naar een nettop (MSI Wind ofzo) kijken, dat is all-in misschien nog wel goedkoper.

eNdEmiOn 27 March 2012 23:52

Je komt altijd wel toe het is alleen zo dat wanneer de ram capaciteit overschreden wordt er naar het virtuele geheugen wordt gegrepen. En dat is gewoon een stukje vd HD welke tientallen keren langzamer is dan ram geheugen. En ja de HD is toch altijd al de hoofd vertragendefactor geweest in PC's. Daarom lijkt een pc die voorzien is van een SSD ook te "vliegen" in vergelijk. Dus als het ff kan zeker voor 512MB gaan.

gen3 30 March 2012 21:13

Haal die lage ram latjes er even uit en kijk of er een bedrijf naam opstaat
(bvb) kingston.

Bekijk ook even hoeveel ram kaart slots je hebt (2 of 4) laat me iets weten.
Heb je bvb 4 slots, dan kan je bvb 4 ram kaarten van 1 gig instaleren
Dan heb je 4 Gigabyte, dit zal je PC wel sneller maken.

Wat anderen ook zeggen.
Maar als je een oude PC gebruikt zou ik graag willen weten welke
processor je PC bevat, ook dit is belangrijk.

Ik kan moeilijk een antwoord geven zonder meerdere info.
Wil je maar 2 gig ram geheugen en heb je 4 slots?
Overlap dan elke ram kaart.
BVB sluit je eerste ram kaart in slot 1 en de tweede in slot 4.

wolter 1 April 2012 13:46

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door gen3 (Bericht 139795)
Haal die lage ram latjes er even uit en kijk of er een bedrijf naam opstaat
(bvb) kingston.

Bekijk ook even hoeveel ram kaart slots je hebt (2 of 4) laat me iets weten.
Heb je bvb 4 slots, dan kan je bvb 4 ram kaarten van 1 gig instaleren
Dan heb je 4 Gigabyte, dit zal je PC wel sneller maken.

Wat anderen ook zeggen.
Maar als je een oude PC gebruikt zou ik graag willen weten welke
processor je PC bevat, ook dit is belangrijk.

Ik kan moeilijk een antwoord geven zonder meerdere info.
Wil je maar 2 gig ram geheugen en heb je 4 slots?
Overlap dan elke ram kaart.
BVB sluit je eerste ram kaart in slot 1 en de tweede in slot 4.

Goed lezen 4 GB kan niet want het moederbordje ondersteund een max. van 512 Mb (een halve GB dus) maar met die bijna 1000 Mhz processor en 192 Mb geheugen kan je prima XP mee draaien en surfen en muziek luisteren met bijvoorbeeld Winamp das een lekkere lichte player en office lukt ook wel voor bijv. administratie. Als je niet alles te gelijk doet gaat dat prima. Dus biiv. muziekje via winamp op achtergond en dan surfen dus als je houd aan max. 2 dingen te gelijk is dat PC je best wel geschikt.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:12.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.