advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Hardware > Vragen en discussies

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 19 juni 2010, 21:31   #1
Kingdom
PCM Enthusiast
 
Kingdom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 februari 2009
Berichten: 175
Standaard Dolby surround aansluiten

Hoi

Ik heb hier een Sony home cinema set (Met DTS en THX) Maar deze wil ik aan sluiten op me pc. Dit is mijn set http://www.superfi.co.uk/images/DAV-SB300_550.jpg

Hij is wel 5 jaar oud maar nog steeds super van kwaliteit. Is dit simpel met een rood wit kabeltje op te lossen? dus rood wit (Kabeltje) in me Cinema set en de laatste plugje die lijkt op een koptelefoon plugje in de stereo uitgang van de computer dus dat groene gaatje.

Ik heb het wel is geprobeerd met me oude P4 maar ik weet niet of ik dan het optimale uit me geluidskaart haal.

Enkele tips dank u
__________________
AMD Phenom II X4 B55
8 GB DDR 3
Geforce GT440 1 GB DDR3
HD 650 GB
Externe HD 1 TB
OS Windows 7 64 bit
Kingdom is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 juni 2010, 21:48   #2
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 april 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Helaas is dat de enige mogelijkheid, het apparaat heeft alleen een 2.0 (stereo) audio in.

Dus geen surround mogelijkheden vanaf je pc (alleen vanuit het apparaat zelf dus via disk), hopelijk zit er wel iets van een upmix functie op zoadat iig stereo over alle speakers afgespeeld kan worden.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 juni 2010, 21:58   #3
Kingdom
PCM Enthusiast
 
Kingdom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 februari 2009
Berichten: 175
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eNdEmiOn Bekijk bericht
Helaas is dat de enige mogelijkheid, het apparaat heeft alleen een 2.0 (stereo) audio in.

Dus geen surround mogelijkheden vanaf je pc (alleen vanuit het apparaat zelf dus via disk), hopelijk zit er wel iets van een upmix functie op zoadat iig stereo over alle speakers afgespeeld kan worden.
Ik heb een 7.1 surround kaart in me computer zitten misschien een ander alternatief Ik heb gekeken naar surround speakers maar wil er niet te veel aan uit geven.

Bovendien mijn cinema set zal dit in pro-logic omzetten anders wordt het 50 euro voor een computer surround set.


Deze zou goed genoeg moeten zijn http://www.computerland.nl/ProductDe...?en=NS00720414
__________________
AMD Phenom II X4 B55
8 GB DDR 3
Geforce GT440 1 GB DDR3
HD 650 GB
Externe HD 1 TB
OS Windows 7 64 bit

Laatst gewijzigd door Kingdom : 19 juni 2010 om 22:02
Kingdom is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 juni 2010, 23:01   #4
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 april 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Als je een beetje fatsoenlijk surround wilt kom je er niet met een 20€ setje. Denk dat je minimaal zoiets als deze wilt hebben.

Citaat:
Bovendien mijn cinema set zal dit in pro-logic omzetten anders wordt het 50 euro voor een computer surround set.
Hoe je dit precies bedoelt mag je wat mij betreft wat verder uitlichten.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 juni 2010, 23:08   #5
Kingdom
PCM Enthusiast
 
Kingdom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 februari 2009
Berichten: 175
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eNdEmiOn Bekijk bericht


Hoe je dit precies bedoelt mag je wat mij betreft wat verder uitlichten.
Mijn cinema set, zet dingen zelf om in een heel oudere versie van Dolby surround. Dat is dus pro-logic (Oudere versie van surround) http://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_Pro_Logic

Dat zet mijn Home-cinema set dus om. dat bedoelde ik daarmee. Maar ik wil echte surround ik zal jou link is bekijken
__________________
AMD Phenom II X4 B55
8 GB DDR 3
Geforce GT440 1 GB DDR3
HD 650 GB
Externe HD 1 TB
OS Windows 7 64 bit
Kingdom is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 juni 2010, 23:18   #6
Kingdom
PCM Enthusiast
 
Kingdom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 februari 2009
Berichten: 175
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eNdEmiOn Bekijk bericht
Als je een beetje fatsoenlijk surround wilt kom je er niet met een 20? setje. Denk dat je minimaal zoiets als deze wilt hebben.
LOL ik heb de 2.1 serie hier nu staan van dat merk zelfde boxen :P maar bedankt ik ga hem morgen bestellen
__________________
AMD Phenom II X4 B55
8 GB DDR 3
Geforce GT440 1 GB DDR3
HD 650 GB
Externe HD 1 TB
OS Windows 7 64 bit
Kingdom is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 juni 2010, 13:25   #7
wolter
PCM Newbie
 
wolter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 mei 2010
Berichten: 70
Standaard

Wacht even , hij heeft de beschreven geluidskaart die heeft een digitale output en waarschijnlijk zijn surroundset een ditale input (aux) dus via 1 enkele digtale kabel moet het werken.
wolter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 juni 2010, 14:00   #8
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 april 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Dat heb ik natuurlijk opgezocht. Zoals ook hierboven gezegd enkel analoog stereo in.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 juni 2010, 14:02   #9
wolter
PCM Newbie
 
wolter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 mei 2010
Berichten: 70
Standaard

Hmmzz in dat geval wordt het een lastig verhaal om Direct Surround uit je geluidskaart op die set te krijgen en zal hij zich moeten behelpen met Feake Surround geproduceerd door de set zelf.
wolter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 juni 2010, 14:46   #10
Kingdom
PCM Enthusiast
 
Kingdom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 februari 2009
Berichten: 175
Standaard

Nou ik heb er ??n gekocht de Logitech X-530 Alleen willen mijn surround speakers het niet doen het koste 80 euro dus het valt mee

Heel vreemd ik heb het zwarte plugje nu in de blauwe uitgang gedaan en dan wel surround...ik snap hier niks van...dat zwarte plugje hoort toch in het zwarte gaatje?
__________________
AMD Phenom II X4 B55
8 GB DDR 3
Geforce GT440 1 GB DDR3
HD 650 GB
Externe HD 1 TB
OS Windows 7 64 bit

Laatst gewijzigd door Kingdom : 20 juni 2010 om 14:53
Kingdom is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:40.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.