advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Hardware > Vragen en discussies

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 4 maart 2009, 19:32   #1
StevenT
PCM Lord
 
StevenT's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 maart 2008
Locatie: The Amsterdamn.....
Berichten: 2.409
Stuur een bericht via Skype™ naar StevenT
Red face interne hardeschijf wordt niet gepakt

Hallo,

Ik heb nog een hardeschijf liggen die voor mijn huidige in mijn pc zat.
Nu wil ik deze erbij doen voor extra.

Alleen heeft hij hem tijdje geleden niet gepakt dus dacht ik laat ik hem nu even als master schijf zetten (staat nog documenten op en voledig OS)

Huidige schijf wat gebruik maakt van SATA cable losgekoppeld en mijn vorige schijf wat gebruik maakt van IDE cable aangesloten. En gestart maar zonder resultaat.
Hij meld dat ik opnieuw moet opstarten en dan de bootle device moet selecteren.
Ook voel ik de schijf niet opstarten. Hij draait volgens mij totaal niet.

De IDE cable zat eerst aan mijn DVD speler die uiteraard Slave was.

Moet ik ergens in de BIOS veranderen wat er voor zorgt dat hij de IDE cable als master en als opstart device gebruikt?? Want weet niet waar hij nu op staat. Maar na het aansluiten van mijn huidige schijf op SATA cable draait hij namelijk weer normaal.

WIe kan mij hiermee helpen??

Groet, Steven
__________________



AMD Athlon64 X2 5200+ 2048 DDR2 Nvidia GeForce 8600GTS 320 GIG


StevenT is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 maart 2009, 19:57   #2
KlaasB
PCM Lord
 
KlaasB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 januari 2008
Locatie: zoekt in forums
Berichten: 1.738
Standaard

Als je beide HDD aansluit., doe oude op de IDE master aansluiting en de nieuwe SATA, herkent het BIOS of Windows wel de beide schijven? Of is het inderdaad juist dat als ik lees dat er geheel geen beweging in de "oude" HDD zit?

Klaas
__________________
verbaas je niet, verwonder je slechts!
KlaasB is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 maart 2009, 20:01   #3
StevenT
PCM Lord
 
StevenT's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 maart 2008
Locatie: The Amsterdamn.....
Berichten: 2.409
Stuur een bericht via Skype™ naar StevenT
Standaard

Hmmm allebei aansluiten heb ik nog niet gedaan.
Ik ga dat nu even proberen en je hoort zo onder een edite wat het resultaat was.


EDIT
Oke net getest,

In de bios kwam ik dit tegen:

IDE PRIMARY MASTER [Not Detected]
IDE PRIMARY SLAVE [Not Detected]

SATA1 [WDC WP3200AAJS-]

Verder voel ik totaal niet mijn schijf aangesloten op IDE trillen

Hem net op SLAVE gezet maar ook dan ziet hij hem niet.
Verder wordt er tijdens het laden wel een melding gegeven over auto detect maar dat gaat zo snel weg dat ik dat niet kan lezen.

Verder krijg ik het gevoel dat hij geen stroom krijgt ofzo.
Aan de cable kan het niet liggen, normaal zit die vast aan mijn DVD speler.

Wie o Wie ? ?
__________________



AMD Athlon64 X2 5200+ 2048 DDR2 Nvidia GeForce 8600GTS 320 GIG



Laatst gewijzigd door StevenT : 4 maart 2009 om 20:22 Reden: resultaat gepost + extra info
StevenT is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 maart 2009, 22:50   #4
KlaasB
PCM Lord
 
KlaasB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 januari 2008
Locatie: zoekt in forums
Berichten: 1.738
Standaard interne HDD

Je "oude" HDD moet warm worden als hij aangesloten is. Wanneer dat geheel het geval niet is, dan is ie "dood". Wordt ie warm en hij "zoemt" niet, dan denk ik dat je oude HHD kaput is. Dan rest niets anders dan de "cyberhemel"!
Je ervaringen zo lezend denk ik dat dit het geval is. Hij wordt nl. niet eens herkent in je bios, waar het bios normaal wel de DVD speler herkende op de IDE-kabel.

Klaas
__________________
verbaas je niet, verwonder je slechts!
KlaasB is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 maart 2009, 08:20   #5
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 maart 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

sluit de IDE schijf eens aan op de IDE kabel als master.
Kijk ook even goed de jumper settings op de HD na, zodra deze niet goed staan doet de schijf ook niets.

Voer in de BIOS ook eens de optie IDE / HDD autodetection uit.

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 maart 2009, 09:51   #6
Lange Pier
PCM Lord
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 mei 2008
Berichten: 578
Standaard

Vraag mij af welk merk en type moederbord er gebruikt wordt en of er voor de denkelijk 3e party IDE controller wel de juiste instelling is gebruikt in de bios.
__________________
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 maart 2009, 12:28   #7
StevenT
PCM Lord
 
StevenT's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 maart 2008
Locatie: The Amsterdamn.....
Berichten: 2.409
Stuur een bericht via Skype™ naar StevenT
Standaard

Oke, eerst even de specs waar ik mee werk.

Mobo = MSI k9A3 Neo - F
HDD = Samsung sv2042H 20.4 GB (jah tis extra he )

Dan hieronder de afbeelding die op mn HDD staat over de jumper instellingen:




@maxstar

Op de afbeeldingen hierboven haal ik er uit dat hij als master staat.
Dat over die IDE cable autodetect ga ik even zoeken in de BIOS.
Maar hoezo op uit zetten??


@Klaas

Of ik doe het nog steeds ergens niet goed maar anders zou hij dan wel dood zijn. Denkend dat niet de vorige schijf was. maar die daarvoor (kijkend naar het aantal gb's, verandert niets aan de zaak)
Groet, Steven
__________________



AMD Athlon64 X2 5200+ 2048 DDR2 Nvidia GeForce 8600GTS 320 GIG



Laatst gewijzigd door StevenT : 5 maart 2009 om 12:30
StevenT is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 maart 2009, 12:34   #8
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 maart 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Hij staat zo inderdaad op Master.

Maar hoezo op uit zetten??

Citaat:
Voer in de BIOS ook eens de optie IDE / HDD autodetection uit.
Hiermee bedoel de IDE / HDD autodetection uitvoeren.

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 maart 2009, 12:51   #9
StevenT
PCM Lord
 
StevenT's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 maart 2008
Locatie: The Amsterdamn.....
Berichten: 2.409
Stuur een bericht via Skype™ naar StevenT
Standaard

Heb net weer even in mijn BIOS gekeken. Maar op IDE staat nog helemaal niets aangesloten terwijl dat gewoon mijn DVD speler is die erop staat
En die doet het wel gewoon. Dus op een of andere manier pakt hij die niet.

Nu heb ik er ook een andere schijf van 250 GB op SATA ingehangen maar die wordt ook niet herkend. Nu weet ik dat ook daar een hele OS op staat. En nu is mijn huide BOOT HDD verplaatst naar plek4 terwijl ik daar niets aan had gedaan en hij eerst op 1 stond.

En de IDE / HDD autodetection kon ik niet vinden. ONder welke kop staat dat?
__________________



AMD Athlon64 X2 5200+ 2048 DDR2 Nvidia GeForce 8600GTS 320 GIG


StevenT is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 maart 2009, 13:05   #10
StevenT
PCM Lord
 
StevenT's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 maart 2008
Locatie: The Amsterdamn.....
Berichten: 2.409
Stuur een bericht via Skype™ naar StevenT
Standaard

Well ik denk dat ik er maar mee stop
Ik heb er mijn huidige HDD in zitten op SATA
een 250 GB schijf op SATA EN mijn DVD speler op IDE
En hij pakt gewoon mijn 250 GB schijf niet.

De DVD speler wordt wel gepakt als SLAVE zijnde.
Maar waarom pakt hij mijn andere schijven niet??

Ook als ik alles eruit gooi en mijn 250 GB schijf erin stop waar nog een OS op staat start hij niet door en vraagt hij om een BOOT device.

Zijn er nog andere opties? Of zeggen jullie ook stop er maar mee dit gaat never lukken??

Steven :'(
__________________



AMD Athlon64 X2 5200+ 2048 DDR2 Nvidia GeForce 8600GTS 320 GIG


StevenT is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:19.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.