advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Hardware > Vragen en discussies

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 26 november 2008, 15:10   #1
Michael j
Just Joined!
 
Geregistreerd: 26 november 2008
Berichten: 13
Standaard Krijg geen geluid uit computer of boxen

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn laptop (vista). Normaal als ik geluid afspeelde op mijn laptop hoorde je die uit de ingebouwde boxen. Als ik toen de stekker van de externe boxen inplugde gingen de ingebouwde boxen uit en gingen de externe boxen het doen, maar nu doe ik dat ook en dan gaan of de externe boxen het niet doen en blijven de ingebouwde boxen het doen of als ik de stekker heb ingeplugd van de externe boxen en ik trek deze eruit hoor ik helemaal niks meer.
Kan iemand zeggen hoe dit kan en hoe ik dit krijg verholpen.
P.s. Ik heb zo'n vaag vermoedde dat er bij configuratiescherm: hardware en geluiden: audioapparaten beheren iets verkeerd staat ingesteld. Hoe moet dit dan ingesteld worden.

Alvast bedankt

Michael j
Michael j is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 november 2008, 15:21   #2
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 mei 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
in het socket waar je inplugt zit een kleine schakelaar die
inschakelt als je inplugt en de interne speakers loskoppelt
en de externe doorverbindt.
Ik vermoed dat dat schakelaartje lam is.
Als je zelf handig bent kun je het misschien verhelpen
anders moet je hulp zoeken.
Groet Piet.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 november 2008, 15:28   #3
Michael j
Just Joined!
 
Geregistreerd: 26 november 2008
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Piet Koenen Bekijk bericht
Hi,
in het socket waar je inplugt zit een kleine schakelaar die
inschakelt als je inplugt en de interne speakers loskoppelt
en de externe doorverbindt.
Ik vermoed dat dat schakelaartje lam is.
Als je zelf handig bent kun je het misschien verhelpen
anders moet je hulp zoeken.
Groet Piet.

Ja zou best kunnen, ik heb hier niet veel verstand van, want als ik bij geluidinstellingen handmatig de luidsprekers inschakel en uitschakel komt er wel gewoon geluid uit de boxen, maar hoe kan dat want de computer is misschien 4 maanden oud!

michael j
Michael j is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 november 2008, 15:51   #4
mathijsie
PCM Lord
 
mathijsie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 februari 2006
Locatie: Vlakbij Nijmegen, Gelderland
Berichten: 2.004
Standaard

Kijk toch eerst eens naar het schakelaartje 't zou niet de eerste keer zijn dat Piet gelijk heeft
Evt kan je (voorzichtig!) met een opengebogen paperclip erin prikken en het schakelaartje indrukken. Kijk of dan je ingebouwde speakers uit gaan, en of deze weer aangaan als je de paperclip er weer uit haalt.
Kijk ook uit dat je hiermee geen kortsluiting maakt in de connector. Isoleer de paperclip voor de zekerheid met een stukje plakband.
__________________
Wie het kleine niet leert, doet het grote verkeerd.
mathijsie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 november 2008, 16:13   #5
Michael j
Just Joined!
 
Geregistreerd: 26 november 2008
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mathijsie Bekijk bericht
Kijk toch eerst eens naar het schakelaartje 't zou niet de eerste keer zijn dat Piet gelijk heeft
Evt kan je (voorzichtig!) met een opengebogen paperclip erin prikken en het schakelaartje indrukken. Kijk of dan je ingebouwde speakers uit gaan, en of deze weer aangaan als je de paperclip er weer uit haalt.
Kijk ook uit dat je hiermee geen kortsluiting maakt in de connector. Isoleer de paperclip voor de zekerheid met een stukje plakband.
Okee, maar moet ik die paperclip helemaal doorduwen tot achterdoor? of moet ik in het gat aan de zijkant iets indrukken?
Michael j is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 november 2008, 16:46   #6
mathijsie
PCM Lord
 
mathijsie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 februari 2006
Locatie: Vlakbij Nijmegen, Gelderland
Berichten: 2.004
Standaard

Dit weet ik helaas niet precies, ik gok tot achterdoor maar zeker weten doe ik het niet.
__________________
Wie het kleine niet leert, doet het grote verkeerd.
mathijsie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 november 2008, 17:11   #7
Michael j
Just Joined!
 
Geregistreerd: 26 november 2008
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mathijsie Bekijk bericht
Dit weet ik helaas niet precies, ik gok tot achterdoor maar zeker weten doe ik het niet.
Nee, het geeft geen verschil!

michael
Michael j is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 november 2008, 22:13   #8
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 mei 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Michael,
een paperclip is echt te dun of je moet nauwkeurig weten waar het lipje
van de switch zit.
Je moet het echt met zo'n stekkertje uitproberen: stekkertje er in laptop-
speakers uit betekent signaal naar buiten dus naar externe speakers.
Hetzelfde als bij een koptelefoon b.v. in een draagbare radio enz enz.
Groet Piet.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 november 2008, 13:15   #9
Michael j
Just Joined!
 
Geregistreerd: 26 november 2008
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Piet Koenen Bekijk bericht
Michael,
een paperclip is echt te dun of je moet nauwkeurig weten waar het lipje
van de switch zit.
Je moet het echt met zo'n stekkertje uitproberen: stekkertje er in laptop-
speakers uit betekent signaal naar buiten dus naar externe speakers.
Hetzelfde als bij een koptelefoon b.v. in een draagbare radio enz enz.
Groet Piet.
Hallo
Oh, ik heb dat gedaan, maar het is zoals ik al zei de externe speakers gaan niet aan bij het inpluggen en de interne speakers gaan niet uit! Kan het ook niet zijn dat door het een of andere te downloaden de instellingen van het geluid zijn veranderd?

Michael
Michael j is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 november 2008, 17:36   #10
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 mei 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Michael,
het is dus precies dat het schakelcontact niet verbreekt als je inplugt en dus wordt het signaal niet omgeleid naar de externe speakers en blijven de inwendige speakers aan staan.
Dus schakelcontact verbreekt niet!
Groet Piet.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:11.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.