advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Hardware > Vragen en discussies

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 26 oktober 2008, 22:34   #1
StevenT
PCM Lord
 
StevenT's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 maart 2008
Locatie: The Amsterdamn.....
Berichten: 2.409
Stuur een bericht via Skype™ naar StevenT
Exclamation Stroom uitzetten op usb na afsluiten pc

Hallo,

Ik heb ergens in mijn bios ingesteld staan, dat er stroom op mijn uitgangen (usb) blijft staan.
Dat wil ik echter niet (meer). Mijn externe hardeschijf blijft ook draaien, beetje zonde.

kan iemand mbv duidelijke stappen of screens uitleggen hoe dat uitgezet kan worden?

Zelf ga ik niet graag op onderzoek uit in mijn bios. Geen idee wat ik daar allemaal tegen kan komen.

Thanks, Steven
__________________



AMD Athlon64 X2 5200+ 2048 DDR2 Nvidia GeForce 8600GTS 320 GIG


StevenT is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 oktober 2008, 22:44   #2
welrob
Just Joined!
 
Geregistreerd: 26 oktober 2008
Locatie: Naarden
Berichten: 16
Standaard

Misschien wel fijn om te weten welke externe schijf je hebt is deze gevoed door je usb of zit er ergens een adapter in die toevallig zijn stroom geeft?
welrob is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 oktober 2008, 07:21   #3
markkk1990
PCM Lord
 
markkk1990's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 september 2008
Locatie: Behind my notebooook
Berichten: 686
Standaard

Lijkt mij niet.. want een stekker valt op..

@steven; kan geen kwaad zolang je niets veranderd. En ik denk dat het ergens bij advanced zit fsow. Misschien wel handig om te zeggen welke bios je heb?
__________________
Greetz,

Mark
markkk1990 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 oktober 2008, 08:34   #4
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 maart 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Wordt de schijf alleen door USB 2.0 gevoed of ook door een adapter.

Bij heel wat moederborden blijft er stroom op de USB poorten staan.
Normaal gesproken zou dan alleen het hardeschijf lampje moeten blijven branden, dus de HD zou niet meer mogen draaien.

Voordat je de PC afsluit zou je de hardware moeten ontkoppelen, dus veilig verwijderen in Windows.
- Dus niet zomaar de stekkers eruit trekken want dit is slecht voor de hardeschijf, want de kop blijft nu op de platter staan, en komt hij niet in de parking mode terecht, zodra de schijf nu een schok krijgt kan dit schade aan de HD veroorzaken.

Aangesloten USB apparaten zorgens er trouwens ook voor dat Windows zo'n 20% minder snel opstart.

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 oktober 2008, 09:11   #5
StevenT
PCM Lord
 
StevenT's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 maart 2008
Locatie: The Amsterdamn.....
Berichten: 2.409
Stuur een bericht via Skype™ naar StevenT
Standaard

Het moederbord is een MSI-k9a2 Neo en bios hoe zie ik dat? Gewoon als ik mijn bios opvraag?

En het is een usb harddisk die alleen via usb 2.0 gaat.
Anders was het gewoon stekker eruit trekken

Als mijn pc uit staat en ik sluit hem aan. Dan hoor je hem opstarten. En draaien.

Dus ik heb van: Hmmm dat wil ik niet:P En hem elke keer los te koppelen en weer aan te koppelen Beetje vervelend
__________________



AMD Athlon64 X2 5200+ 2048 DDR2 Nvidia GeForce 8600GTS 320 GIG


StevenT is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 oktober 2008, 09:19   #6
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 maart 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Blackmolley Bekijk bericht
Het moederbord is een MSI-k9a2 Neo en bios hoe zie ik dat? Gewoon als ik mijn bios opvraag?

En het is een usb harddisk die alleen via usb 2.0 gaat.
Anders was het gewoon stekker eruit trekken

Als mijn pc uit staat en ik sluit hem aan. Dan hoor je hem opstarten. En draaien.

Dus ik heb van: Hmmm dat wil ik niet:P En hem elke keer los te koppelen en weer aan te koppelen Beetje vervelend
Als je een stroomschakelaar op je voeding hebt zitten, dan kan je deze uitschakelen zodra je de pc niet gebruikt, hierdoor zal het moederbord geen stroom meer krijgen waardoor de USB poorten uit staan...

maar ik zal eens kijken of er toevallig een instelling in de BIOS is, wat dit kan verhelpen..

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 oktober 2008, 10:16   #7
StevenT
PCM Lord
 
StevenT's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 maart 2008
Locatie: The Amsterdamn.....
Berichten: 2.409
Stuur een bericht via Skype™ naar StevenT
Standaard

Graag, want volgens mij is die stroom uitschakeling toch ook niet goed?
__________________



AMD Athlon64 X2 5200+ 2048 DDR2 Nvidia GeForce 8600GTS 320 GIG


StevenT is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 oktober 2008, 10:17   #8
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 maart 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Blackmolley Bekijk bericht
Graag, want volgens mij is die stroom uitschakeling toch ook niet goed?
Het uitschakelen van de voeding of doormiddel van een stekkerbox is juist wel goed, hierdoor wordt de stroom van de PC compleet afgesloten.
Hierdoor kan de levensduur van de voeding langer zijn.

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 oktober 2008, 10:22   #9
StevenT
PCM Lord
 
StevenT's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 maart 2008
Locatie: The Amsterdamn.....
Berichten: 2.409
Stuur een bericht via Skype™ naar StevenT
Standaard

Hmm Oke, ik dacht altijd dat dat niet goed was. Omdat je pc dan steeds weer een nieuwe stroom lading binnen kreeg.
Want hoe lang is de accu van een pc dan ongeveer? Hoelang in de zin van tijd he (gemiddeld)
__________________



AMD Athlon64 X2 5200+ 2048 DDR2 Nvidia GeForce 8600GTS 320 GIG


StevenT is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 oktober 2008, 10:27   #10
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 maart 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Blackmolley Bekijk bericht
Hmm Oke, ik dacht altijd dat dat niet goed was. Omdat je pc dan steeds weer een nieuwe stroom lading binnen kreeg.
Want hoe lang is de accu van een pc dan ongeveer? Hoelang in de zin van tijd he (gemiddeld)
Je bedoeld de BIOS battery, tsja dat is moeilijk te zeggen. en als die leeg is ach ja gewoon een nieuwe erin en klaar, dit zijn de kosten niet. pak m beet een paar euro.

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:24.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.