advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Hardware > Vragen en discussies

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 5 augustus 2008, 14:16   #1
Frans123
Just Joined!
 
Geregistreerd: 5 augustus 2008
Berichten: 10
Standaard PC met HD-TV verbinden

Ik wil graag mijn PC verbinden met mijn Sony HD-TV om films vanaf mijn PC op de TV te kunnen bekijken. Ik heb al een verbinding gehad, maar kreeg alleen beeld en geen geluid. Ook was het beeld niet volledig beeld. Wie kan mij verder helpen?
Frans123 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 augustus 2008, 14:33   #2
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Je sluit 'm zonder twijfel aan via DVI kabel, dat is hdmi zonder geluid. Apart snoertje dus voor geluid aansluiten.

"Beeld niet volledig" zal wel aan de gekozen resolutie liggen.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 augustus 2008, 14:43   #3
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 januari 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Als je een resolutie kiest (bijv. 1920x1080) verander de freqentie naar 50hz ipv 60hz.
Dit was ook zo bij mij.
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 augustus 2008, 16:19   #4
obi-wan-kenobi
PCM Lord
 
obi-wan-kenobi's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 augustus 2006
Berichten: 1.832
Standaard

Als je je PC aansluit op de TV, dan kloon je in principe het beeld op het TV-scherm. In de beeldscherminstellingen kun je als het goed is ook de schermresolutie van de kloon instellen op het juiste formaat:

HD Ready: 1280x768 pixels
Full HD: 1920x1080 pixels
obi-wan-kenobi is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 augustus 2008, 19:12   #5
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 april 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Met welke videokaart probeer je de zaak aan te sluiten?
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 augustus 2008, 12:07   #6
Frans123
Just Joined!
 
Geregistreerd: 5 augustus 2008
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eNdEmiOn Bekijk bericht
Met welke videokaart probeer je de zaak aan te sluiten?
Ik heb de Nvidea GeForce 7650 GS.
Frans123 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 augustus 2008, 13:10   #7
NeetNormaal
PCM Enthusiast
 
NeetNormaal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 juni 2008
Locatie: Weert
Berichten: 190
Standaard

Soms moet je in het menu van de TV, de ingang nog op HD ofzo zetten...
Dit moet je alleen gaan proberen als boven(onder)staande tips niet werken...
__________________
Quod sis, esse velis nihilque malis...

Specs:
INTEL E6850
3GB DDR-II
ASUS 8800GTX 768MB



www.wetec.nl
NeetNormaal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 augustus 2008, 15:55   #8
Frans123
Just Joined!
 
Geregistreerd: 5 augustus 2008
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door obi-wan-kenobi Bekijk bericht
Als je je PC aansluit op de TV, dan kloon je in principe het beeld op het TV-scherm. In de beeldscherminstellingen kun je als het goed is ook de schermresolutie van de kloon instellen op het juiste formaat:

HD Ready: 1280x768 pixels
Full HD: 1920x1080 pixels
Dit heb ik nu gedaan en heb volledig beeld.
Nu het geluid nog.
Frans123 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 augustus 2008, 16:01   #9
Frans123
Just Joined!
 
Geregistreerd: 5 augustus 2008
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EdP Bekijk bericht
Je sluit 'm zonder twijfel aan via DVI kabel, dat is hdmi zonder geluid. Apart snoertje dus voor geluid aansluiten.

"Beeld niet volledig" zal wel aan de gekozen resolutie liggen.
Inderdaad heb ik een DVI kabel.
Voor het geluid heb ik een dubbele tulpstekker kabel.
Ik moet 6,5 meter overbruggen.
Maar waar sluit je dat aan op de PC en aan de andere kant, neem ik aan, naar mijn homecinema versterker.
Frans123 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 augustus 2008, 16:09   #10
NeetNormaal
PCM Enthusiast
 
NeetNormaal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 juni 2008
Locatie: Weert
Berichten: 190
Standaard

Yup,

Maar op je PC zal denk ik alleen maar mini-Jack plug zitten (3,5mm)

Dus moet je een kabel hebben van mini-jack plug naar tulip...
__________________
Quod sis, esse velis nihilque malis...

Specs:
INTEL E6850
3GB DDR-II
ASUS 8800GTX 768MB



www.wetec.nl
NeetNormaal is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:05.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.