advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Hardware > Vragen en discussies

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 8 april 2008, 07:38   #1
Aliiiiii6
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 22 april 2007
Berichten: 73
Exclamation harde schijf van een laptop vervangen

dag mensen
hoe vervang ik mijn harde schijf van mijn laptop (er zit er nu maar 1 in en die wil ik dus vervangen) dus hoe doe ik dat ??
Aliiiiii6 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 april 2008, 08:12   #2
weeriemand
PCM Guru
 
weeriemand's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 december 2007
Locatie: Nijmegen
Berichten: 301
Stuur een bericht via MSN naar weeriemand
Standaard

Niet zeer moeilijk.
Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je een geschikte vervanger hebt dus zelfde aansluitng en i.v.m. de koeling het zelfde aantal of minder rpm.
Vervolgens schroef je aan de onderkant van de laptop het luikje van de hardeschijf open. Hierin bevind zich een soort traytje dat gemakkelijk te verwijderen is. Nog 2 schroefjes los en je hebt een traytje + hardeschijf.
Het proces achterwaarts maar dan met je nieuwe schijf en hij zit er weer in.
__________________
Intel Core 2 Duo E6600ES @ 3.53ghz - OC in progress... - 2GB OCZ DDR2 PC6400 @ 900mhz 3-3-3-8 - 2x 8800GT 512MB SLI - Asus Striker II Formula - Soundblaster X-Fi eXtreme music - Custom waterkoeling - 700Watt CoolerMaster PSU
weeriemand is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 april 2008, 16:08   #3
Aliiiiii6
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 22 april 2007
Berichten: 73
Standaard

oke
maar ik heb er maar 1 harde schijf inzitten en daar staat mn OS en alles op
ik heb wel een 80GB ipod mischien kan ik daar wat opzetten?
Aliiiiii6 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 april 2008, 16:15   #4
weeriemand
PCM Guru
 
weeriemand's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 december 2007
Locatie: Nijmegen
Berichten: 301
Stuur een bericht via MSN naar weeriemand
Standaard

Het OS zul je opnieuw moeten installeren vervolgens kun je inderdaad via een IPOD/externe schijf of iets dergelijks je bestanden terug zetten.
Een andere mogelijkheid is om je laptop schijf los te koppelen en er een image van te maken op een (desktop) PC. Vervolgens kun je via een omvormer (laptop IDE -> USB) je nieuwe hardeschijf weer volladen met die image. Zo raak je geen enkel bestand kwijt.
__________________
Intel Core 2 Duo E6600ES @ 3.53ghz - OC in progress... - 2GB OCZ DDR2 PC6400 @ 900mhz 3-3-3-8 - 2x 8800GT 512MB SLI - Asus Striker II Formula - Soundblaster X-Fi eXtreme music - Custom waterkoeling - 700Watt CoolerMaster PSU
weeriemand is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 april 2008, 16:59   #5
Aliiiiii6
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 22 april 2007
Berichten: 73
Standaard

maar weet jij miusschien ook nog een andere manier gewoon door harde schijf erin te steken en dan mijn Dell besturings CD erin te doen??
Aliiiiii6 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 april 2008, 20:17   #6
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Je zou het beste een image backup kunnen maken op bijv. USB disk of dvd's (Ghost, TrueImage, PING, ...) en een daarbij behorende rescue cd o.i.d.
Ik weet niet of je met een iPod succesvol kunt backuppen en restoren. Probeer het en laat het weten zou ik zeggen.

Vervolgens nieuwe schijf plaatsen en m.b.v. de rescue cd de backup terugzetten.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 april 2008, 22:33   #7
Aliiiiii6
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 22 april 2007
Berichten: 73
Standaard

ok
dankuu
Aliiiiii6 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:52.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.