advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Hardware > Vragen en discussies

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 10 juni 2007, 12:10   #1
wandarooze
PCM Lord
 
wandarooze's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 maart 2007
Locatie: bij de grens B - NL .Peer Limburg (B)
Berichten: 1.343
Question Wat doet een grafische kaart precies?

Een dummie vraag wat is de werking van een grafische kaart is hij verantwoordelijk voor de beelden op Uw monitor bureaublad afbeeldingen van de snelkop etc ?
wandarooze is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2007, 12:53   #2
Dmaster16
PCM Lord
 
Dmaster16's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 december 2006
Berichten: 738
Standaard

een grafische kaart, ook wel videokaart genoemd.

Hier een paar dingen waar je videokaart belangrijk voor is:
*afbeeldingen snelkopelingen
*achtergrond bureaublad
*om films te bekijken
*om grafische toepasingen te verwerken
*MAAR HET BELANGRIJKS IS JE VIDEOKAART VOOR GAMES
bijvoorbeeld als je weinig games speel (dus gewoon af en toe een game) moet je geen duure videokaart erin gaan zetten, dan ret je het al snel met een goedkoopen videokaart van +-50euro. Dat is bijvoorbeeld en Nvidia 6200,7300GS,7300GT,8400GS of een Ati 9250,x550,x1300pro x1550,x2400pro.
__________________
Asus P5K (P35 chipset) | Intel Core 2 duo E6750 OC 3.2GHZ (scythe mugen) | Team Elite pc6400 4GB | 2X XFX ATI Radeon HD 4830 | Be Quiet! Straight Power 550watt | Windows XP | Student MBO-niveau 4 ICT

Laatst gewijzigd door Dmaster16 : 10 juni 2007 om 13:00
Dmaster16 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2007, 17:49   #3
funmen
PCM Lord
 
Geregistreerd: 18 februari 2006
Berichten: 1.776
Stuur een bericht via Skype™ naar funmen
Standaard

makkelijk gezegd: de grafische kaart doet alle berekeningen voor het beeld, zolas hoe een game goed er uit ziet. Hierin heb je verschillen, budget kaarten, midget kaarten, hi-end kaarten en professionele kaarten. In de meeste goedkopere pc's zitten budget kaarten wat betekent dat ze minder krachtig zijn dan duurdere pc's (afhankelijk van welk type videokaart).
__________________
https://yourwebhoster.eu
Een nieuwe wereld die voor je opent met shared, reseller en vps hosting op 1 Gbps.
funmen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2007, 18:33   #4
WatheveR
PCM Engineer
 
Geregistreerd: 1 april 2007
Berichten: 257
Stuur een bericht via MSN naar WatheveR
Standaard

correctie, in de meest goedkope pc's zit shared videogeheugen, is onboard en snoept van je werkgeheugen
WatheveR is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 juni 2007, 19:12   #5
wandarooze
PCM Lord
 
wandarooze's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 maart 2007
Locatie: bij de grens B - NL .Peer Limburg (B)
Berichten: 1.343
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door WatheveR Bekijk bericht
correctie, in de meest goedkope pc's zit shared videogeheugen, is onboard en snoept van je werkgeheugen
Ik heb zelf Nividia G Force 7500 LE turboCache.
Dus geen shared , daarbij games speel ik niet en de vista test zegt dat hij goed is voor het aerovenster .
En dat zou ik toch uitschakelen.
wandarooze is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juni 2007, 08:17   #6
shellghost
ModeratorPCM Lord
 
shellghost's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 september 2004
Berichten: 7.036
Standaard

/Offtopic
Ik heb de titel van het topic aangepast.
Graf:kaart vond ik nogal negatief overkomen.
__________________
Yeah, eindelijk m'n MiTo.
shellghost is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juni 2007, 15:17   #7
wandarooze
PCM Lord
 
wandarooze's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 maart 2007
Locatie: bij de grens B - NL .Peer Limburg (B)
Berichten: 1.343
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door shellghost Bekijk bericht
/Offtopic
Ik heb de titel van het topic aangepast.
Graf:kaart vond ik nogal negatief overkomen.
whaaa whaa ja die is goed had ik niet bij stil gestaan oke bedankt.
wandarooze is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juni 2007, 16:05   #8
joe2665
Just Joined!
 
Geregistreerd: 24 april 2007
Berichten: 11
Standaard

Turbocache is wél shared.
Het is een techniek van nVidia die de pci-express bus gebruikt om het systeemgeheugen aan te spreken. Zo kunnen grafische kaarten goedkoper gemaakt worden omdat ze zelf minder (duur) geheugen moeten hebben.
joe2665 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 juni 2007, 16:52   #9
wandarooze
PCM Lord
 
wandarooze's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 maart 2007
Locatie: bij de grens B - NL .Peer Limburg (B)
Berichten: 1.343
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door joe2665 Bekijk bericht
Turbocache is wél shared.
Het is een techniek van nVidia die de pci-express bus gebruikt om het systeemgeheugen aan te spreken. Zo kunnen grafische kaarten goedkoper gemaakt worden omdat ze zelf minder (duur) geheugen moeten hebben.
Is ook niet erg koop daarvoor geen nieuwe en Vista advisor zegt dat hij geschikt is voor Vista Home Premium inclusief aero venster etc en die heb ik toch niet nodig.
Het enige wat ik veranderd heb is twee reepjes van ieder 1024 MB ram geheugen bijgestoken (Kingston) en de rest moet maar goed zijn.
Ik heb even Everest laten lopen maar die vermeld alleen Nividia GeForce 700 LE.
In de papieren die ik heb staat Nividia Geforce 7500 TurboCache supporting 512MB - 256MB , daarvoor stond nog PCI Express x 16.

Laatst gewijzigd door wandarooze : 11 juni 2007 om 19:31
wandarooze is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:21.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.