PDA

View Full Version : Mijn geluid doet het niet


bigsmile
1 augustus 2009, 20:10
Hallo, mijn geluid doet het over mijn hele pc niet

Mijn geluidskaart is realtek ac soundmax

Als ik het dingetje naar boven doe om het geluid harder te zetten, dat lukt wel, maar hij word niet groen en ik hoor dus niets

eNdEmiOn
1 augustus 2009, 20:42
Heb je de drivers zelf geinstalleerd of staan er zo'n standaard win drivers op?

bigsmile
1 augustus 2009, 20:45
tja ik weet niet waar ik echt de goede drivers kan vinden :S

Ik heb er al aantal geprobeerd, maar werken niet

Piet Koenen
1 augustus 2009, 22:39
http://www.driverseasy.com/soundmax.php?id=desmd106&gclid=CIeM28Gng5wCFQaF3godGXfz_A
Hi, hier kun je de diverse drivers voor je soundmax audio systeem
downloaden.
Groet Piet.

bigsmile
2 augustus 2009, 08:42
bedankt ik zal het eventjes proberen

bigsmile
2 augustus 2009, 09:26
dat kost geld -.- :P

skees
2 augustus 2009, 10:52
ik weet het niet hoor maar zo hoort hij er normaal uit te zien:

http://a.imagehost.org/0747/nietgroen.png

Je drivers kloppen niet als er een kruis doorheen staat (dus geen rondje met een enkele streep naar rechts (/) want dan staat hij gewoon op zijn allerzachtst zodat hij uit staat )

Hi,
controleer of de drivers voor het Primair IDE kanaal zijn geinstalleerd als volgt:
Start>Configuratiescherm>Systeem, tab: Hardware, klik Apparaatbeheer,
rechtklik Primair IDE kanaal en klik op Eigenschappen, tab Stuurprogramma,
Klik: Stuurprogramman bijwerken en in de Wizard zet het radioknopje: "Ja,
alleen deze keer" aan. Klik: Volgende. Zet aan:" De software automatisch
installeren(aanbevolen)". Klik: Voltooien.
Groet Piet.

dit geld natuurlijk ook voor je geluidskaart h? :)

gewoon dit stappenplan volgen van piet, maar dan voor je geluidskaart

Edit\\ het kan nog simpeler in windows 7 Rechtermuisknop op 'Computer'> beheren > links in het rijtje: 'apparaatbeheer' > besturing voor geluid, video en spelletjes> onbekend apparaat (of realtech)> rechterklik en klik op Eigenschappen, tab Stuurprogramma,
Klik: Stuurprogramma bijwerken en in de Wizard zet het knopje: "Ja,
alleen deze keer" aan. Klik: Volgende. Zet aan:" De software automatisch
installeren(aanbevolen)". Klik: Voltooien.

bigsmile
2 augustus 2009, 12:32
oh dan kloppen ze wel, maar dan als nog ik krijg geen gelujid :P

Maar ik zal dat ene wel ff proberen

bigsmile
2 augustus 2009, 12:37
lukt ook al niet o.o

bigsmile
2 augustus 2009, 14:25
drivers zijn goed, maar hij geeft helemaal geen geluid

eNdEmiOn
2 augustus 2009, 14:41
Als een clean install vd juiste audio drivers geen effect heeft kan het een incompatibility van win7 zijn.
Defect zou ook kunnen maar das wel iets zeldzaam al had ik laatst ook zoiets. Uit het niets geen geluid uit de onboard audio chip te krijgen drivers enzo werkte gewoon. Had gelukkig nog wel wat oude geluidskaartjes liggen dus probleem zo gefixt.

bigsmile
2 augustus 2009, 15:31
update nummer 2.

Als je geluid aanzet zie je toch dat groene streepje omhoog en omlaag gaan?
(ligt eraan hoe hard je geluid staat)

Dat zie je nu ook bij mij, alleen komt er nog steeds geen geluid uit

eNdEmiOn
2 augustus 2009, 16:38
Weet je ook zeker dat de plugjes goed zitten?

Piet Koenen
2 augustus 2009, 16:42
Hi,
het zijn toch niet van die boxjes waarvan in een een versterkertje zit
dat de geest heeft gegeven?
Groet Piet.

bigsmile
2 augustus 2009, 16:48
waar kan je die plugjes dan zien 0.o

hoe weet ik of er een versterkertje erin zit? :P en een andere deed het ook niet hier op

Een andere box

EdP
2 augustus 2009, 17:12
Check de instellingen voor Luidsprekeropstelling (rechtermuisklik op luidspreker icoontje (Eigenschappen van audio aanpassen > Geavanceerd). Kies de juiste opstelling of probeer ze allemaal.

bigsmile
2 augustus 2009, 17:17
waar zie ik dat eigenschappen van audio aanpassen 0.o met rechter muisknop op de tray luidspreker? --> daar is het niet

EdP
2 augustus 2009, 18:01
Wat zie je wel als je er met rechts op klikt?
Je begrijpt hopelijk dat ik op mijn computer niet kan zien wat jij op jouw computer ziet.

bigsmile
2 augustus 2009, 18:09
volume mixer openen
afspeel apparaten
opname apparaten
geluiden
opties voor volume regeling

Maar ik moet nu eten ;P kom over 45 min terug

EdP
2 augustus 2009, 20:13
Hmm ok dit is blijkbaar anders in W7, dan weet ik het niet.
Misschien 'Opties voor volume regeling'?
Zijn er anderen die W7 kennen en weten waar de Luidsprekeropstelling zit?

bigsmile
2 augustus 2009, 20:36
omg yes :D

Ik heb het net 3 minuten uitgevonden hoe het moet!

heel veel mensen snappen het niet! en ik ben pas 13! (kijk op internet :P heel veel mensen snappen het niet :D)

En hij doet het bij mij yes ! :P

sorry het koste mij 2 dagen dus :P

Piet Koenen
2 augustus 2009, 22:08
Hi,
graag altijd even melden hoe je het hebt opgelost. Er zijn tenslotte hier mensen die voor jou piekeren en dus willen weten hoe.
Groet Piet.

bigsmile
4 augustus 2009, 08:37
over een week ongeveer kan ik het jullie vertellen.. dan kan ik weer achter mijn eigen pc en dan kan ik dat ene programmatje even zien hoe het ook al weer heette

bigsmile
5 augustus 2009, 11:23
download K-lite codec pack.
ga naar start --> k-lite codec pack toe.

Tools : codec tweak tool

fixes.

En vink alles aan wat je nodig hebt.

start je pc opnieuw op.

Lukt het nog niet?
Bij mij lukte het ook nog steeds niet :P

Stop nu de stekker wat in het groene rondje van de geluidskaart moet, in de rode. Ja je ziet het goed ;)

In de rode. Bij mij doet hij het namelijk alleen in de rode haha :P


Je MOET de k-lite codec tweak tool gebruiken.

EdP
5 augustus 2009, 21:50
Aha!! In de rode. Heb je meer dan alleen een rode en een groene? Zo ja, hoeveel dan?

T.Rogaar
6 augustus 2009, 20:34
Als je 5.1 of 7.1 op je moederbord hebt zitten heb je er zeker meer als groen en rood, maar ik blijf erbij ondanks dat je het met een tweak tooltje doet, dat Windows 7 nog niet voldoende genoeg werkt om alle gangbare dan wel standaar toepassingen en ondersteuningen te bieden aan oudere apparaten,

Gaat in de toekomst wel gebeuren, maar dit is natuurlijk gewoon slim denk werk, goed gedaan!!!!